Németországban megkezdték a 3,5 tonna megengedett össztömeg alatti, kabotázs feladatokat teljesítő járművek ellenőrzését

2017. december 14. csütörtök, 15:26
Külföldi hírek

A Német Szövetségi Közlekedési és Digitális Infrastruktúra Minisztérium tájékoztatása szerint a helyi hatóságok (BAG - Bundesamt Für Güterverkehr) megkezdték a 3,5 tonna megengedett össztömeg alatti, kabotázs árufuvarozási feladatokat teljesítő járművek ellenőrzését.

Bővebben: Németországban megkezdték a 3,5 tonna megengedett össztömeg alatti, kabotázs feladatokat teljesítő...

A közúti ellenőri csoport októberi és novemberi tevékenységének eredményei

2017. december 14. csütörtök, 14:36
Belföldi hírek

Ahogy tagjaink már megszokhatták, a piacvédelmet szolgáló közúti ellenőrzőcsoport májusi felállítása óta a Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztály (KKEF) minden hónapban tájékoztatja Egyesületünket az aktuális eredményekről, helyzetről. A jogosulatlan fuvarozás kiszűrésére alakult egység 2017 októberében és novemberében 71 fővel volt jelen az utakon. Kiemelt feladatuk a külföldi honosságú nehézgépjárműveket ellenőrzése, különös figyelemmel az engedélyek meglétére, érvényességére.

Bővebben: A közúti ellenőri csoport októberi és novemberi tevékenységének eredményei

MKFE siker: kemény tárgyalás után, megállapodás nélkül ért véget a török-magyar vegyesbizottsági ülés Isztambulban

2017. december 13. szerda, 14:18
Külföldi hírek

Tegnap ért véget Isztambulban a 2018-as engedélykontingensekről szóló, kétnapos vegyesbizottsági ülés, amelyen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részéről Mosóczi László helyettes államtitkár, és Kovács Kornél osztályvezető, az MKFE képviseletében pedig Raffai Péter, az Árufuvarozási Tanács titkára vett részt.  A tárgyalások során a török fél folyamatosan az engedélyszámok további növekedése mellett érvelt, az NFM azonban – az MKFE-vel egyeztetett álláspontjához ragaszkodva – elutasította ezeket az igényeket. Az ülés jegyzőkönyv aláírása nélkül, a 2017-es kontingens ideiglenes fenntartása mellett zárult.

Bővebben: MKFE siker: kemény tárgyalás után, megállapodás nélkül ért véget a török-magyar vegyesbizottsági...

Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

2017. december 08. péntek, 00:00
Belföldi hírek


A MOL 2017. december 8-án (péntek) 00:00 órától bruttó 2 forinttal csökkentette a gázolaj literenkénti kártyás listaárát.

Bővebben: Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával