A budapesti önkormányzati rendészeti igazgatóságának forró drótos ügyfélszolgálata segíti a buszos megállást a Jászai Mari téren

2017. április 28. péntek, 15:56
Belföldi hírek

Egyesületünk levélben jelezte a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága felé, hogy a Jászai Mari tér dél felé vezető oldalánál, az ott kijelölt ideiglenes autóbusz megállóhelyeket a személyautók rendszeresen és szabálytalanul elfoglalják. Az igazgatóságtól kapott válasz szerint a felügyelet munkatársai állandó felügyeletet nem tudnak biztosítani, de a 24 órás ügyeletre érkező jelzés esetén azonnali intézkedéssel reagálnak.

Bővebben: A budapesti önkormányzati rendészeti igazgatóságának forró drótos ügyfélszolgálata segíti a...

Lengyelország bevezette a SENT nevű rendszert, május 1-jén kezdhetik a büntetéseket

2017. április 28. péntek, 15:37
Külföldi hírek
Lengyelországban bevezették a közúti szállítmányokat bejelentő és megfigyelő rendszert, a SENT–et. A közúti áruszállítás ellenőrzésére létrehozott rendszerről szóló törvény 2017. április 17-én lépett hatályba, a büntetéseket május 1-jén kezdhetik meg.

Bővebben: Lengyelország bevezette a SENT nevű rendszert, május 1-jén kezdhetik a büntetéseket

Folytatódik a „de minimis” program kidolgozása: Ön mire használna egy vissza nem térítendő támogatást?

2017. április 28. péntek, 14:50
Belföldi hírek
Tisztelt Tagjaink! Az MKFE közreműködésével folytatódik a Nemzetgazdasági valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányításával a „de minimis” (csekély összegű támogatás) program kidolgozását. A program keretében a közúti áru- és személyszállító kis- és középvállalkozások részére lehetőség nyílhat vissza nem térítendő támogatás igénylésére. A csekély összegű támogatás célja, hogy javítsa a vállalkozások a versenyképességét.
Az alábbi kérdőív kitöltésével Ön is segítheti a program előkészítését. Kérjük, hogy a kitöltött kérdőívet elektronikus formában, május 19-ig küldje vissza a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre.

Bővebben: Folytatódik a „de minimis” program kidolgozása: Ön mire használna egy vissza nem térítendő...

Hivatalosan is megindult Ausztriával szemben a kötelezettségszegési eljárás

2017. április 28. péntek, 14:48
Külföldi hírek

Többek között az MKFE elmúlt hónapokban tett erőfeszítéseinek és folyamatos nyomásgyakorlásának, a néhány napja a V4 társegyesületekkel aláírt deklarációnknak, továbbá a Monitoring Bizottság számára összeállított anyagainknak is köszönhetően, az Európai Bizottság április 27-én hivatalosan is megindította a kötelezettségszegési eljárást Ausztria ellen a minimálbér és szociális dömping törvény miatt.

Bővebben: Hivatalosan is megindult Ausztriával szemben a kötelezettségszegési eljárás