Belföldes Munkacsoport: továbbra is várjuk tagjaink jelentkezését

2018. szeptember 20. csütörtök, 16:38
Belföldi hírek

A Belföldes Munkacsoport megkezdi szakmai munkáját, melyben a belföldi fuvarozást végző vállalkozások ügyei, problémái lesznek fókuszban. A Belföldes Munkacsoport vezetője, Gégény Tamás várja azon MKFE-tagvállalkozók jelentkezését, akik csatlakoznának a munkához, és megosztanák saját szakterületük sajátosságait, javaslataikkal pedig támogatnák az MKFE érdekképviseleti munkáját.


Az Árufuvarozási Tanács Gégény Tamást, az Árufuvarozási Tanács tagját bízta meg a Belföldes Munkacsoport megszervezésével, vezetésével. Belföldi fuvarozással elsősorban kis- és családi vállalkozások foglalkoznak ma hazánkban, egészen speciális területeket fednek le a tevékenységükkel, ezért indokolt az őket érintő ügyekkel, problémákkal külön bizottságban foglalkozni.

Várjuk azon MKFE-tagok jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának a Belföldes Munkacsoport munkájába, jelezzék szándékukat Gégény Tamásnál a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., valamint az MKFE Árufuvarozási Tanács titkáránál, Illés Ferencnél az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

MKFE Kommunikáció

 

Újabb TIR-igazolványok kezelésére megnyitott határátkelőhelyek az Orosz Föderációban és az Egyesült Arab Emirátusokban

2018. szeptember 20. csütörtök, 16:11
Külföldi hírek
Oroszország és az Egyesült Arab Emirátusok újabb határátkelőhelyet nyit meg TIR-igazolvány fedezetével fuvarozott szállítmányok számára.

Tisztelt TIR felhasználó Fuvarozók!

Az IRU-tól kapott információk alapján a következőkről tájékoztatjuk Önöket:

Oroszország 2018. október 7-től két újabb határátkelőhelyet nyit meg a TIR-igazolvány fedezetével közúton fuvarozott szállítmányok számára. Mindkét hivatal az orosz – kínai határon található, Zabaikalsk (kínai oldal: Manzhouli Shibali) és Pogranichnyi (kínai oldal: Suifenhe) települések közelében.

A vámhivatalok nyitvatartási ideje: hétfőtől szombatig 09:00 – 21:00, a nemzeti ünnepnapok kivételével.

Az Egyesült Arab Emirátusok vámhatósága 2018. szeptember 18-tól TIR-igazolványok kezelésére is felhatalmazta a Sharjah-i kikötőben a Saif Zone vámhivatalt.

MKFE Kommunikáció

Változások a Loi Macron törvényben

2018. szeptember 20. csütörtök, 15:53
Külföldi hírek

Felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét, hogy francia partnerünk, a Move Expert tájékoztatása szerint, 2018. 09. 12-én a Loi Macron törvény bizonyos pontjai módosultak. Az erről kiadott tájékoztatást az alábbi linkeken érhetik el.

Bővebben: Változások a Loi Macron törvényben

Svédországban több magyar sofőrt őrizetbe vettek

2018. szeptember 20. csütörtök, 15:09
Külföldi hírek

Tagtársainktól kapott tájékoztatás szerint az utóbbi időben többször előfordult Svédországban, hogy magyar fuvarozót/járművezetőt vettek őrizetbe, mert közúti ellenőrzést során kiderült, lopott árut szállított. A rakomány minden esetben svéd eladótól származó, magyar megrendelőhöz szállított nagy értékű szállítmány volt, például kerékpárok, jacht. Az esetek ismertek a stockholmi magyar konzulátus előtt, és amiben tudnak, segítenek.


A szállítmányozók és a fuvarozók ártatlansága ugyan gyorsan tisztázható ilyen esetekben a megfelelő dokumentumok bemutatásával, és rövid időt követően szabadon engedik a magyar állampolgárt. A kellemetlenségek elkerülése érdekében azonban felhívjuk a fuvarozók figyelmét, hogy hasonló megbízás esetén fokozott óvatossággal járjanak el, a lehetőségekhez képest előzetesen ellenőrizzék az áru eredetét, illetve a megbízási szerződést. A svéd eladó és a magyar megrendelő adatait minden esetben tartsák maguknál és azt kérésre adják át a svéd rendőröknek. A magyar megrendelő által kifizetett/átutalt vételárról szóló számla/banki bizonylat másolatát is érdemes átadni a járművezetőnek.  

A konzulátus felajánlotta segítségét, de felhívjuk figyelmüket, hogy ilyen esetekben csak korlátozottan tudnak kapcsolatba lépni az őrizetbe vett személlyel az első napokban, mivel az svéd ügyészség külföldi letartóztatottak ügyeiben kivétel nélkül kapcsolattartási korlátozásokat rendel el a fogvatartottal szemben. Ennek feloldása ügyészi engedélyhez kötött, így a svéd hatóság döntésén múlik, hogy a konzul, illetve a hozzátartozó ezt mikor teheti meg első ízben.

A stockholmi magyar konzulátus elérhetőségei: tel: + 46 8 663 66 39 vagy + 46 8 661 67 62

e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

MKFE Kommunikáció