Árasszuk el Brüsszelt panaszlevelekkel! Küldjön Ön is üzenetet az Európai Bizottságnak, hogy érezzék a tiltakozásunk súlyát!!

2017. április 06. csütörtök, 14:05

Ahogy arról korábbi hírlevelünkben beszámoltunk, az MKFE részvételével március 16-án megalakult az a Monitoring Bizottság, amely az osztrák-magyar kétoldalú tárgyalásokra készíti fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a magyar Kormány megfelelő lépéseket kezdeményezhessen az osztrák kiküldetési szabályokkal szemben. A Bizottság munkáját, és a többi nyugat-európai országgal szembeni fellépésünket segíti, hogy április 20-21-re Budapestre hívtuk a V4-ek fuvarozói társegyesületét, hogy közös deklarációval tiltakozzunk az Európai Unió egységét veszélyeztető protekcionista szabályok ellen. Vegyen részt Ön is aktívan a vállalkozását súlyosan érintő szabályok megfékezésében, küldjön levelet az unió közlekedési és foglalkoztatási biztosának. Elég, ha kiválasztja az Ön gondolataival leginkább egyező levelet, és aláírásával, bélyegzőjével ellátva elküldi azt az alább megadott e-mail címekre. Védjük meg együtt az Unió egységét, a munkahelyeinket! Küldjön levelet Ön is most!

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete – egyetértve a magyar Kormány és 11 uniós tagállammal, valamint ezek fuvarozóival – elfogadhatatlannak, és jogszerűtlennek tartja a kiküldetési irányelv alkalmazását a közúti személy- és áruszállítási ágazatra. Határozottan elutasítjuk az egyes nemzetállamok által a posting mögé bújtatva bevezetett szabályokat is. Ezek a szabályok, amellett, hogy ellentétesek az EU alapelveivel – az áruk, a szolgáltatások és a munkaerő szabad áramlásának elvével –, beavatkoznak a magyar jogrendbe, figyelmen kívül kívánják hagyni egyebek mellett a Magyarországon hatályos adó- és járulékszabályokat, bérfizetési szabályokat.

Az MKFE érdekvédelmi tevékenységének eredményeként elértük, hogy a magyar Kormány készen áll arra, hogy ellenintézkedéseket tegyen, ezért alakult meg többek között a Monitoring Bizottság, amelynek első ülésén Stelbaczky Tibor, hazánk állandó EU képviseletének nagykövete kifejtette, hogy az Unióval szembeni fellépés fontos, és hatékony eszköze lehet, ha panaszáradat indul Brüsszel felé, amely megmutatja, hogy az egyes emberek, az Unió egyes állampolgárai is elítélik az utóbbi években egyre markánsabban jelentkező protekcionista törekvéseket.

Az MKFE előkészített több „panaszlevelet”, amelyeket – akár változtatás nélkül, vagy kiegészítve, átírva, további gondolatokkal bővítve, saját levél megfogalmazásával –, cégszerű aláírással ellátva megküldhetnek a magyar vállalkozások Brüsszel felé.

A leveleket az alábbi linkekre kattintva töltheti le további felhasználásra:

Levél 1 PDF Levél 2 PDF Levél 3 PDF Levél 1 Word Levél 2 Word Levél 3 Word
Levél 4 PDF Levél 5 PDF Levél 6 PDF Levél 4 Word Levél 5 Word Levél 6 Word

Kérjük, az Ön által aláírt levelet küldje meg:

- Violeta Bulcnak, az Európai Bizottság közlekedésért felelős biztosának,
- Marianne Thyssennek, az Európai Bizottság foglalkoztatási biztosának.
- és az MKFE-nek

az alábbi három e-mail cím megadásával:

violeta.bulc@ec.europa.eu
cab-thyssen@ec.europa.eu
tiltakozunk@mkfe.hu

A levél tárgyaként írja be:
Hungarian road transport entrepreneurs for freedom of transport in EU

Tisztelt Tagjaink! Egyesületünk újabb frontot nyitott a fuvarozókat sújtó nyugati intézkedések ellen.
Ebben a küzdelemben csak az együttes, közös, látványos fellépés vihet minket előre. Közös céljaink elérése érdekében április 20-án és 21-én Budapestre hívtuk a V4 országokból az MKFE társegyesületeit, hogy egy a nemzetközi sajtó számára is nyilvános eseményen újabb, közös deklarációt írjunk alá, amelyben felszólítjuk az Európai Bizottságot, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket a „nyugati protekcionizmus” felszámolására.

 

Adjon esélyt a céljaink eléréséhez Ön is! Írja alá a csatolt levelek valamelyikét, vagy írja meg saját levelét, és küldje el a fenti e-mail címekre MOST!

 

Minden magyar fuvarozó nevében köszönjük a közreműködését!

 

MKFE kommunikáció