Ma Andrea, Ilma napja van.

A budapesti önkormányzati rendészeti igazgatóságának forró drótos ügyfélszolgálata segíti a buszos megállást a Jászai Mari téren

Egyesületünk levélben jelezte a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósága felé, hogy a Jászai Mari tér dél felé vezető oldalánál, az ott kijelölt ideiglenes autóbusz megállóhelyeket a személyautók rendszeresen és szabálytalanul elfoglalják. Az igazgatóságtól kapott válasz szerint a felügyelet munkatársai állandó felügyeletet nem tudnak biztosítani, de a 24 órás ügyeletre érkező jelzés esetén azonnali intézkedéssel reagálnak.


Az igazgatóság jelezte az MKFE felé, hogy a XIII. Kerületi Közterület Felügyelet munkatársai a Jászai Mari tér parkolójában elhelyezett várakozni tilos tábla hatály alatt szabálytalanul a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. KPM-BM együttes rendelet 15. § (1) b.) pontjába ütköző szabálysértés elkövetőivel szemben figyelmeztetést és szankcionálást alkalmaznak.

Mivel állandó közterület-felügyelői jelenlétet nem tudnak biztosítani, továbbra is a visszatérő, fokozott ellenőrzéssel törekszenek visszaszorítani a jogsértő magatartást. A felügyelet ugyanakkor arra kéri az autóbuszvezetőket, hogy közúti közlekedési szabálysértés esetén értesítsék a Közterület Felügyelet ügyeletét, ahol a nap 24 órájában fogadják a bejelentéseket, és azokra intézkedéssel reagálnak.

Az ügyelet telefonszáma:: +36 (30) 460 93 55

 

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.