Az Etikai Bizottság összehívását kezdeményezte Wáberer György az MKFE webes Fórumának ügyében

2017. május 19. péntek, 08:04

Az MKFE weboldalán található Fórum felületen az utóbbi időben számos, az Egyesület küldetésétől, hagyományaitól idegen, sokszor teljesen alaptalan vádakat és személyeskedő megjegyzéseket sem nélkülöző bejegyzések jelentek meg. Tekintettel arra, hogy a Fórum bizonyos részei a teljes nyilvánosság számára elérhetők, az MKFE elnöke, Wáberer György kezdeményezte az Egyesület Etikai Bizottságánál, hogy vizsgálják meg a Fórum működését, az ott jelenleg elérhető tartalmakat, és szükség szerint alakítsanak ki új, a fórumozók számára kötelezően betartandó és szankcionálható szabályozást.

Tisztelt Tagjaink! Az MKFE Fórumának használata minden egyesületi tag számára engedélyezett, egyes topikok pedig a teljes nyilvánosság számára is elérhetők. Ezért – ahogyan az a Fórum felületén is olvasható –, a bejegyzések tartalmát tekintve néhány fontos szabályt be kell tartani.

Tekintettel arra, hogy az Egyesület semmilyen formában nem korlátozza a Fórum működését, a felhasználók a feltöltött írásaik megjelentetésével járulnak hozzá ahhoz, hogy a jó hírnévvel és a hitelrontással kapcsolatos mindenfajta erkölcsi és anyagi felelősséget – jogi értelemben véve is – vállalják.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban megjelenő, az érdekképviseleti munkát végző tisztségviselők személyiségi jogait, valamint az Egyesület jó hírnevét sértő bejegyzések miatt azonban indokolttá vált, hogy a kérdésben az MKFE Etikai Bizottsága is állást foglaljon, és javaslatot tegyen a Fórum működésének szabályozására, a moderációs elvekre. Bánkeszi Lajos, az Etikai Bizottság elnöke ennek érdekében kezdeményezi a testület összehívását.

Wáberer György fenti tárgyban írt levelét ITT>> olvashatja.

MKFE Kommunikáció