Ma Andrea, Ilma napja van.

Újabb egyeztetés a gyermekszállítás szabályozásáról

Az EMMI-ben ma tovább folytatódtak a közúti gyermekszállítás szabályairól szóló egyeztetések. Az MKFE részéről Pencz Zoltán személyszállítási társelnök és Molnár Zoltán, a személyszállítási tanács titkára vett részt a megbeszélésen, ahol két irányt határoztak meg a felek a következő időszakra.


Az EMMI Felsőoktatási Államtitkárságának Intézményirányítási és Finanszírozási Főosztályának vezetője irányításával idén februárban megalakult munkacsoport a közoktatási intézmények autóbuszos kirándulásainak feltételrendszerének kidolgozásának újabb pontjához érkezett.

Lacsny Márton a mai találkozón ismertette az eddig tett lépéseket, majd bejelentette, hogy a következő időszakra két feladatot határoztak meg a munkacsoportnak.

Elsőként, az azonnali beavatkozás érdekében egy olyan javaslatcsomagot kívánnak összeállítani, amely az intézmények (megbízók, szülők és hallgatók) számára ad útmutatást a szolgáltatók kiválasztásakor, az utazások lebonyolításakor. Ennek a dokumentumnak az összeállításához Lacsny Márton az érdekképviseletektől vár szakmai anyagokat, amelyet az MKFE a személyszállítási tanács, illetve más érdekvédelmi szervezetek ajánlásait is figyelembe véve összeállít, és eljuttat az EMMI-hez.

Lacsny Márton a megbeszélésen bejelentette, a távlati terv az, hogy elkészüljön egy előterjesztés a közúti gyermekszállítás biztonságának fokozása érdekében, és azt a későbbiek során a Kormány elé terjesztik. Az MKFE ehhez a munkához is felajánlotta szakmai támogatását.

MKFE kommunikáció

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.