Kamionstop: feloldva a hétvégére a kánikula miatt

2017. augusztus 04. péntek, 13:25
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2017. augusztus 5-én és 6-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.
Az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár a tartós hőhullám miatt vasárnap éjfélig (2017. 08. 06. 24:00) meghosszabbította az augusztus 1-én elrendelt, legmagasabb, harmadfokú hőségriadót.

Annak érdekében, hogy a járművezetőknek ne kelljen a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk, a nemzeti fejlesztési miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével felfüggesztette a kamionstop – főszabály szerint szombaton 15:00 órától vasárnap 22:00 óráig érvényben lévő – korlátozást.

A járművezetők ezen a hétvégén – a vezetési és pihenőidő betartása mellett – hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat. A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb, éjszakai órákban induljanak útnak.

(Forrás: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium)


MKFE kommunikáció