Az MKFE főtitkára az uniós ügyekért felelős államtitkárral egyeztetett

2017. augusztus 15. kedd, 15:21

A fuvarozási szakma kiemelt képviselőivel – köztük Somogyi Gáborral, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkárával, Raffai Péterrel, az MKFE Árufuvarozási Tanács titkárával, Lajkó Ferenccel, a Waberer’s vezérigazgatójával és Dittel Gáborral, a NiT Hungary ügyvezető főtitkárával – találkozott augusztus 15-én Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára.

A megbeszélés központi témáját a V4 országok és Franciaország között a kiküldetési irányelv közlekedési aspektusai tárgyában folyó tárgyalásokról szóló egyeztetés jelentette. A tárgyalás menetét segítendő, az MKFE munkaszervezete korábban elküldte azt az összefoglaló anyagot, amely a Franciaországgal kapcsolatos fuvarozási problémákat tárta fel. Az államtitkár bevezetőjében hangsúlyozta, hogy továbbra is kiemelt figyelemmel követik a szektor sorsát, hogy az minél kevesebb kárt szenvedjen el. Sajnálatos módon azonban az Unió a máltai elnökség alatt sem tudott előrelépni a posting szabályozás kérdéskörében.
Takács Szabolcs kitért az elmúlt hónapok diplomáciai eseményeire, amelyek közül kiemelkedőnek nevezte a Macron francia elnök tanácsadójával Budapesten megtartott tanácskozást, amelyet a fuvarozási szakma szempontjából is rendkívül hasznosnak ítélt. Jelezte, hogy a Kormányzat, személyesen a Miniszterelnök is keményen kitart amellett, hogy a közúti fuvarozásnak nem szabad a kiküldetési irányelv hatálya alá kerülnie. A megbeszélésen a fuvarozási szakma meghívott képviselői beszámoltak a francia közlekedéspolitika támasztotta nehézségekről, megerősítve a magyar kormányzati álláspontot. Az MKFE folyamatosan egyeztet az ügyben az államtitkársággal, amennyiben változás történik, arról haladéktalanul tájékoztatjuk Tagjainkat.


MKFE kommunikáció