A Kormány a magyar fuvarozók érdekeit képviseli a Mobilitási Csomag tárgyalásakor

2017. augusztus 18. péntek, 15:02

Levélben köszönte meg Takács Szabolcs uniós ügyekért felelős államtitkár az MKFE főtitkárának és tárgyalópartnereinek a konstruktív részvételt a múlt heti megbeszélésen. Az államtitkár kiemelte, hogy a magyar Kormány a hazai fuvarozók érdekeit maximálisan figyelembe vevő megállapodást kíván elérni a jövőbeni tárgyalások során.

„Ezúton is köszönöm aktív és konstruktív részvételüket a kiküldetési irányelv módosításáról szóló V4-francia tárgyalások közlekedési aspektusainak ügyében tartott augusztus 15-i egyeztetésen” – áll Takács Szabolcs Somogyi Gábornak, Lajkó Ferencnek, valamint a NiT főtitkárának címzett levelében.

Az államtitkár a levelében rámutat, hogy a Mobilitási Csomag, továbbá a kiküldetési irányelv közlekedési aspektusainak tárgyalásához kialakítandó magyar kormányzati álláspont messzemenően figyelembe fogja venni a hazai fuvarozók érdekeit. Az államtitkár hozzátette: a tárgyalások során minden felmerülő kompromisszumos javaslat elfogadása előtt egyeztetni fognak a szakmával, így az MKFE-vel is.

„A Kormány részéről a tárgyalások során a magyar fuvarozói szféra érdekeit messzemenőkig figyelembe vevő, az Önök érdekeinek leginkább megfelelő maximum elérésére törekszünk a továbbiakban is” – zárja sorait Takács Szabolcs államtitkár.

 

MKFE kommunikáció