A közlekedéspolitikai államtitkár támogatását kéri az MKFE a „de minimis” program felgyorsításához

2017. szeptember 12. kedd, 13:05

Dr. Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár támogatását kérte Somogyi Gábor a csekély összegű (de minimis) támogatások mielőbbi bevezetése érdekében.

Az MKFE főtitkára az államtitkárnak címzett levelében rámutatott: Wáberer György az MKFE elnöke, miniszterelnöki megbízott már a múlt éveben javasolta a de minimis program megvalósítását az áru- és személyszállító vállalkozások versenyképességének javítása érdekében. Somogyi Gábor kiemelte, hogy bár idén januárban Seszták Miklós miniszter úr a megvalósítás egyes kérdéseire kitérve lényegében egyetértését fejezte ki a felvetéssel kapcsolatban, továbbá az MKFE a miniszterelnöki megbízott kérésére ki is dolgozta a támogatás koncepcióját, majd azt megküldte az NFM Gépjármű-közlekedési és Vasúti Főosztályának, egyelőre mégsem született döntés a programról.

Somogyi Gábor most azért kérte az államtitkár támogatását, hogy a de minimis támogatás szabályrendszere már a 2018-as költségvetési évtől rendelkezésre álljon, és a pályázat megnyíljon a fuvarozók előtt.

 

Somogyi Gábor Dr. Homolya Róbert államtitkárnak címzett levelét  ITT olvashatja

 

MKFE kommunikáció