Ma Csongor napja van.

Az EMMI bejelentette, jövőre szigorodnak az iskolai buszos kirándulások szabályai

A jövő évtől több ponton szigorodnak az iskolai buszos kirándulásokra vonatkozó szabályok - jelentette be Palkovics László oktatásért felelős államtitkár mai budapesti sajtótájékoztatóján.


Az államtitkára elmondta, 2018-tól miniszteri rendelet írja majd elő, hogy a külföldre tartó iskolai autóbuszos kirándulásokon a járművezetők este 11 és másnap hajnali 4 óra között nem vezethetnek, és ezt a pihenőidejüket is a buszt elhagyva kell eltölteniük. További előírás, hogy 13 évesnél idősebb busszal nem lehet majd iskolai kirándulást bonyolítani, s minden oktatási intézmény csak olyan szolgáltatóval köthet szerződést, amely garantálja, hogy járművezetője nem szenved a közlekedést veszélyeztető alvászavarban.

Palkovics László hangsúlyozta, az iskolai kirándulásokra vonatkozó szabályok szigorításától függetlenül a hatályos jogszabályok garantálják az autóbuszos közlekedés biztonságát, amely most is a legbiztonságosabb közlekedési forma. Az államtitkár arra emlékeztetett, hogy az iskolai buszokra vonatkozó szigorúbb szabályok az idén januárban történt veronai buszbalesetre válaszolva jönnek létre, az Egyesült Államokban közlekedő iskolabuszok mintájához hasonlóan.

(Forrás: MTI)

 

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.