MKFE Tisztújítás 2018. – általános információk

2017. október 11. szerda, 10:00
Tisztelt Tagjaink! A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete 2018-ban tartja rendes Tisztújító Küldöttgyűlését. Az Egyesület 2017. július 19-én elfogadott új Alapszabálya újabb rendelkezéseket hozott a tisztújításra vonatkozóan, amelyek közül az egyik legfontosabb, a megyei küldöttjelölés és küldöttválasztás rendszerének bevezetése. Felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét, hogy fenti szabály értelmében a tagok a székhelyük – természetes személy tagok a lakóhelyük – szerinti megyében választhatnak és választhatók küldöttnek.

Az MKFE új – a választási szabályok tekintetében már hatályos – Alapszabályának IX. pontja kimondja, hogy az egy megyéhez tartozó tagok minden negyedik évben megyei küldöttválasztó gyűléseken választják meg a küldötteiket és a megyei képviselőjüket. Ellentétben a korábbi, regionális felosztást, és indokolt esetben a tag számára a szavazáskor más régióba történő átregisztrálást biztosító szabályozással, az új Alapszabály minden tag számára a saját – székhely vagy természetes személy tag esetén lakhely – szerinti megyében írja elő a választás és a választhatóság lehetőségét.


Ennek értelmében felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét, hogy a következő hetekben zajló küldöttválasztó gyűléseken a székhelyük (természetes személy tag esetén lakóhelyük) szerinti megyei küldöttválasztó gyűlésen vegyenek részt, más megyében nincs lehetőség a választásra.

A már meghirdetett küldöttválasztó gyűlések időpontjai és helyszínei:
 


A további, szervezés alatt álló helyszínekről és időpontokról e-mailben, hírlevélben és a weboldalunkon elhelyezett tájékoztatókban értesítjük Tisztelt Tagjainkat.
Kérjük, fokozottan figyeljék a tisztújítással kapcsolatban megküldött információkat.

 

MKFE kommunikáció