Ma Emma napja van.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közzétette a 2018. évi CEMT engedély pályázati kiírását

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedési Hatósági Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság Jármű Módszertani Hatósági Főosztálya pályázatot hirdet a 2018. évre érvényes CEMT multilaterális engedélyek elnyerésére a díj ellenében végzett közúti árutovábbítási, a saját számlás áruszállítási, valamint az autóbusszal díj ellenében végzett személyszállítási és a saját számlás személyszállítási tevékenységről, továbbá az ezekkel összefüggő jogszabályok módosításáról szóló 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendeletben foglalt előírásokat teljesítő, közösségi engedéllyel rendelkező fuvarozók részére.


Az engedélyek a területi érvényességtől függően az Európai Unió valamelyik tagországa – Magyarországot is beleértve – és az Európai Unióhoz nem tartozó, magyar szempontból engedélyköteles CEMT tagországok közötti és tranzit forgalomra, 3. országos forgalomra, valamint az Európai Unióhoz nem tartozó, de CEMT tagországok közötti loco forgalomra használhatók.

A 2018. évi CEMT pályázatra történő jelentkezés kizárólag elektronikus úton, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által üzemeltetett CEMT pályázati portálon keresztül lehetséges.

A fuvarozónak a pályázat leadásához elsőként regisztrálnia kell a CEMT pályázati portálon. A regisztráció során meg kell adni egy felhasználó nevet, jelszót, e-mail címet és az árutovábbítási közösségi engedély számát.

A hiányosan, a kiírásnak nem megfelelően elkészített, illetve a határidőn túl beérkezett pályázatok nem kerülnek elbírálásra!

A pályázat benyújtási határideje: 2017. november 27. 23:59


Hasznos linkek:

A pályázat részletei

A pályázati portál

Regisztráció a CEMT pályázati oldalra



MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.