Ma Gedeon, Johanna napja van.

Útdíj-bírságokkal kapcsolatos változások 2017. november 13-tól

A négy éve hatályos bírságmértékek csökkentésében áttörést ért el az Egyesület - ahogy arról korábban már tájékoztattuk tagjainkat.Törekvéseink szerint szükséges megkülönböztetni a gondatlan és a szándékos útdíj-nemfizetéseket, illetve az azok közti különbséget az útdíj-bírságok mértékében. Egyeztetéseink eredményeképpen jelent meg a fenti rendeletben az a táblázat, amely immáron megkülönbözteti a fenti két esetet a bírság összegében is.


Az eddig 8 óránként kiszabható 165 000 Ft-os bírságtétel 40 000 Ft-ra csökkent, amennyiben 2 órán belül megszüntetik a jogosulatlan úthasználatot.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a csökkenő bírságtételek csak abban az esetben eredményeznek alacsonyabb fizetési kötelezettséget, ha a szabálytalanság észlelése után két órán belül a hibát el is hárítják! Egyesületünk szakértői folytatják az egyeztetéseket a hazai legnagyobb bevallási közreműködővel, annak érdekében, hogy ha szükséges, akár jogszabály-módosítással is támogassuk a riasztási rendszer hatékonyságát.

Bírságtételek az útdíjfizetés nélküli közlekedés esetén 2017. november 14-től:
Nagyításhoz kattintson a képre!



MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.