Ma Hajnalka napja van.

Megtévesztő adatbekérés - ne dőljenek be neki!

A napokban ismét hivatalosnak tűnő megtévesztő levelet kaphattak, kaphatnak a vállalkozások a European Business Number EBN, DAD GmbH-tól. Semmiképp ne dőljenek be neki!

Az angol nyelvű levél egy végső emlékeztetőnek tűnik, és a közösségi adószám, valamint a cég adatainak egyeztetésére szólít fel. Aki eleget tesz ennek a felszólításnak, sajnos szerződést köt és három évre kötelezi el magát évi 771 EUR szolgáltatási díj megfizetésére.
A megtévesztő levelet a European Business Number EBN, DAD GmbH, egy hamburig székhelyű vállalkozás küldi. A levél hivatalosnak tűnő külalakja, valamint a valós EU-s jogszabályokra való hivatkozás azt a téves benyomást keltheti, hogy a vállalkozásnak valóban kötelessége eleget tenni a közösségi adószám és a céges adatok egyeztetésének. Ez azonban nem igaz!

Felhívjuk Tagjaink figyelmét, hogy bár valóban bekerült a magyar jogi szabályozásba a meghivatkozott EU-irányelv, azonban nem teszi kötelezővé a német cég által vezetett nyilvántartásba történő bejelentkezést.
Amennyiben ilyen, vagy ehhez hasonló megkeresést kap vállalkozásuk, a válaszadás előtt mindenképpen alaposan olvassák el a levelet, illetve kérjenek információt könyvelőjüktől, szakemberektől.


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.