Ma Emma napja van.

Tengelysúlymérő állomások tesztelése miatt torlódások várhatók az M1 autópályán

Elkészült az M1 autópályán Mosonmagyaróvár térségében, Lajta pihenőhelyen kialakított tengelysúlymérő ikerállomás. A rendszert 2017. november 27-étől tesztelik, ami várhatóan a forgalom lassulásával, kisebb torlódásokkal járhat.


Mosonmagyaróvár térségében a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában elkészült az M1 autópálya a Lajta pihenőhelyén kialakított tengelysúlymérő ikerállomás. A létesítmény elsődleges célja, hogy a kiugróan magas nehéztehergépjármű-forgalommal érintett M1-es autópályán ki lehessen szűrni a túlterhelt, és ezáltal mind az út pályaszerkezetére, mind a többi közlekedőre veszélyt jelentő teherautókat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a rendszer tesztüzeme 2017. november 27-én (hétfőn) kezdődik.
A mérőállomás éles indulását megelőzően szükséges kontrollmérések a 7,5 tonnánál nehezebb forgalom teljes kiterelésével fog történni, a pálya mindkét oldalán. A tesztüzem során a szakemberek időszakosan kiterelik a teljes nehéztehergépjármű-forgalmat. A tehergépkocsi-vezetőknek át kell hajtaniuk az előszűrő berendezésen, ahol egy tábla vagy visszairányítja őket az autópályára, vagy kisorolja őket hiteles mérésre. A mérés a tesztüzem alatt nem jár szankcióval, a tehergépjárművek a mérlegelés után néhány másodpercen belül továbbhaladhatnak.
A pihenőhely többi része (a várakozóhelyek és a szolgáltatások) ezen idő alatt zárva lesznek. Tekintettel az M1 autópálya jelenetős nehézforgalmára, a mérés várhatóan a forgalom lassulásával, kisebb torlódások kialakulásával járhat.

A Lajta pihenőhely a későbbiekben kifejezetten tehergépjárművek számára lesz megnyitva. A személygépjárművek a 150-es kilométer-szelvényben található Hanság, illetve a 162-es kilométer-szelvényben található Moson pihenőhelyeket vehetik majd igénybe.

A korlátozáshoz kapcsolódó forgalmi viszonyokról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon tájékozódhatnak, a nap 24 órájában.

A tesztüzem idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek.

(forrás: www.kozut.hu)


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.