Ma Gedeon, Johanna napja van.

Az üzemanyagkártyáknál is az intelligens megoldásoké a jövő

Röviddel a bankkártya piaci bevezetés után már a haszongépjárművek számára fejlesztett üzemanyagkártyák között is megjelent az első érintésmentes plasztiklapocska. Az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy az ezzel a technikai újdonsággal ellátott kártyáknál egyetlen esetben sem követtek el fizetési csalást vagy visszaélést.

A beépített biztonsági chippel felszerelt kártyákat lehetetlen másolni, ami garantálja a kártyaműveletek teljes biztonságát. Az eddig csak bankkártyáknál elérhető védelmet vezette be az IDS (International Diesel Service), aki elsőként látta el üzemanyagkártyáit RFID technológiával és vezette be a kártyaműveletek valós idejű engedélyezését. A beépített chip nem csupán a kártyák gyors és könnyű használhatóságáról gondoskodik – az érintésmentes bankkártyákéval azonos funkciókat biztosítva –, hanem páratlanul biztonságossá is teszi a folyamatot.

 „Az üzemanyag továbbra is igen népszerű célpontja a csalóknak” – mutatott rá Vincenzo Maniaci, a Kuwait Petroleum Corporation nemzetközi kártyaüzemeltetési igazgatója, aki szerint az RFID technológiával gyártott kártyák ugyanolyan biztonságosak, mint a bankkártyák és ezzel a legmagasabb fokú biztonságot kínálják a piacon.


MKFE kommunikáció

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.