Utazzon határok nélkül - Az UTA-nál már megrendelhető az UTA One box, az egységes útdíjfizető készülék!

2018. május 14. hétfő, 06:06

Drasztikusan leegyszerűsíti a fuvarozók útdíj elszámolását Európában az UTA új egységes útdíjfiezető készüléke, az UTA One box.Az UTA üzemanyag és útdíjkártya szolgáltató Európában elsőként vezet be olyan digitális útdíjfizetési megoldást, amellyel feleslegessé válik, hogy a teher- és személyszállító vállalkozásoknak tehergépjárművökön minden országra külön-külön fedélzeti egységet kelljen használniuk az útdíj elszámolásához. Mindez ugyanis jelentős adminisztrációval járt, valamint - a díjköteles útszakaszok rendszeres bővítése miatt - a fedélzeti egységek szoftvereit is rendszeresen frissíteni vagy cserélni kellett.

Az UTA One fedélzeti egység már a magyar fuvarozók számára is elérhető. A fedélzeti egységgel áprilistól a vállalkozók már utólag is kifizethetik az Ausztriában, Lengyelországban (A4) Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában keletkező útdíjakat. A rendszer 8 európai országban, mintegy 38.300 km-es díjköteles útszakaszon használható, az UTA One-nal lefedett országok köre pedig várhatóan 2018 végétől Németországgal és Skandináviával, jövőre pedig további európai országokkal bővül.

„Az Európai Elektronikus Útdíjfizetési Rendszerhez kapcsolódó UTA One drasztikusan csökkenti a teher- és személyszállító vállalkozások terheit, és még tovább egyszerűsíti az útdíjak elszámolását” – mondta Réthy Kinga, az UTA Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. „Ezen vállalkozásoknak hamarosan elegendő lesz minden európai fuvarfeladatukra egy fedélzeti egységet használniuk a teljes út során, és minden útdíj egy számlán kerül összesítésre” – tette hozzá a szakember.

Az UTA üzemanyag- és szervizkártyát 26 európai országban, összesen 55 000 elfogadóhelyen használhatják a fuvarozók az üzemanyag, szerviz, út-, alagút- és híddíjak rendezésére. A jelentős kedvezményeket és egyszerű ÁFA-visszaigénylést biztosító szolgáltatás népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt év során 690 000-ről 760 000-re nőtt a kibocsátott kártyák száma, amelyeket 89 000 vállalkozás használ.

További információ: UTA ONE

 

 Egyesületünk közzéteszi a hirdetést, annak tartalmáért azonban nem vállal felelősséget.