Ma Gedeon, Johanna napja van.

Változás a parkolásban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Tájékoztatjuk Tisztelt Autóbuszos Tagjainkat, hogy a Budapest Airporttól kapott információk alapján új, a terminálokkal közvetlen összeköttetésben lévő parkolóház építése indul október második felében a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminál előtti parkoló helyén, ezért októbertől változik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljai körüli forgalmi és parkolási rend. Az autóbuszok, a taxi puffer parkoló mellett kialakított Busz Parkolóban állhatnak meg, az utasok fel- és leszállítását pedig továbbra is a Prémium Parkolóban bonyolíthatják.   

Legfontosabb változások:

  • Az építkezés miatt, a (rövid távú parkoláshoz használt) Terminál Parkoló áthelyezésre kerül a jelenlegi, a 2A Termináltól csupán néhány perces séta távolságra található Holiday Plus Parkoló területére, amely október 1-től Terminál Parkolóként üzemel (lásd csatolt térkép). A Holiday Plus Parkoló ezért megszűnik.
  • A Budapest Airport parkoló ügyfélszolgálati irodája az ideiglenes Terminál Parkolóba költözik. Az áthelyezés október 11-én veszi kezdetét és néhány napig tart. Az ezen időszak során, az áfás számla igényléssel kapcsolatos információt honlapunkon https://www.bud.hu/utazas/parkolas/hasznos_informaciok/hasznos_informaciok.
  • A lezárt Terminál Parkolóba október 1-től csak munkavégzés (áruszállítás, építési forgalom) céljából lehet behajtani.
  • Hosszú távú parkolásra a tavalyi évben bővített, a 2B Terminálhoz közelebb elhelyezkedő Holiday Parkoló továbbra is kényelmesen használható lesz.
  • A buszok, a taxi puffer parkoló mellett kialakított Busz Parkolóban állhatnak meg, az utasfelvételt és a kiszállítást pedig továbbra is a Prémium Parkolóban bonyolíthatják.
  • Az autókölcsönző cégek bérelt autók felvétele és leadása átkerül a hotel mögötti parkolóba. A Centrál Parkoló jelenlegi, utasforgalmi célú funkciója ezzel egyidejűleg megszűnik, a repülőtéri hotel parkolási funkció azonban megmarad.
  • A terminál előtti útszakasz (Prémium Parkoló) forgalmi rendje változatlan marad.

 

További részletek a Budapest Airport honlapján (www.bud.hu/budparkingvaltozasok) olvashatók, amely a kivitelezési időszakban folyamatosan frissítve lesz, és első számú információs forrásként szolgál majd a repülőtéri parkolás változásait illetően.

MKFE Kommunikáció




Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.