Loi Macron, francia képviselet: megoldás az MKFE-től! - FRISSÍTVE 2017. 05. 19. (új segédanyagok)

2017. május 19. péntek, 05:30

Tisztelt Tagjaink, Tisztelt leendő MKFE tagok! Egyesületünk szolgáltatási csoportja megoldást kínál a Loi Macron által előírt franciaországi képviselet teljesítésére.

 
Egyesületünk szolgáltatási csoportja folyamatosan megoldást keresett a franciaországi képviselet flexibilis megoldása érdekében a hazai fuvarozó vállalkozások számára. A franciaországi képviseletet ellátni képes vállalkozások felkutatása során gyakran találkoztunk túlzó, indokolatlanul magas költséggel járó szolgáltatókkal. Példaként említhetnénk magát a francia fuvarozói egyesületet is, amely írásos ajánlata alapján 100 euró/fő/FÉLÉV díjon vállalta volna a képviseletet.

Hírlevelünk további részében ennek töredékéért kínálunk megoldást Önnek, az MKFE stratégiai partnerének tekinthető francia vállalattal, a MOVE Expert SA-val kötött előnyös megállapodás értelmében.

A francia előírások szerinti képviseletre vonatkozó megállapodás megkötésének lépései:

1. lépés: Keresse fel a Move Expert, az MKFE francia partnerének weboldalát. A szolgáltatást az MKFE tagjai kedvezményesen vehetik igénybe!

2. lépés: Regisztráció: a weboldalon a regisztráció fülre kattintva végezze el a szükséges lépéseket, adja meg a kért adatokat.3. lépés: A regisztráció elküldése után, az Ön által megadott e-mail címre kapja meg a felhasználónevét, amely a saját, céges profiljának az eléréséhez szükséges
.


4. lépés: A saját fiókjába történő első belépéskor kap további tájékoztatást, amelynek alapján véglegesítheti a szerződését a Move Experttel.

5. lépés: Ha a fentieket elvégezte, jogosultságot szerzett arra, hogy az MKFE partnerét, a MOVE Expert SA-t szerepeltesse a gépkocsivezetőinek átadott kiküldetési formanyomtatványon.

6. lépés: A regisztráció és a szerződésmegkötés után a céges felületén keresztül tudja feltölteni a francia fuvarfeladatokban érintett gépkocsivezetők adatait. Amennyiben a gépkocsivezetők száma vagy személye a későbbiek folyamán változik, a saját profilján keresztül ezeket a változásokat is tudja jelezni.


A formanyomtatvány kitöltéséhez Egyesületünk az itt elérhető segédletet a rendelkezésére bocsájtja. A nyomtatványt a Move Expert online felületén, a saját céges profilja alatt kell kitöltenie minden érintett gépkocsivezető részére, a segédlet csak útmutató ehhez!


Figyelem! 2017. január 1-től a Loi Macron előírásai szerint a gépkocsivezetők regisztrációját a francia munkaügyi minisztérium webes felületén (SIPSI) is meg kell tenni.

7. lépés: Tájékoztatjuk Tagjainkat, hogy a Move Expert internetes felületén keresztül, a szerződött vállalkozások közvetlenül szolgáltatnak adatokat a SIPSI felületére is, így nincs szükség dupla adatfeltöltésre! Ennek köszönhetően partnereink a saját profiljukon beküldött járművezetői adatok alapján válasz e-mailben megkapják a SIPSI-től a kiküldetési nyomtatványt, amelyet ki kell nyomtatni. Az eredeti dokumentumnak a franciaországi fuvarfeladatot teljesítő gépkocsivezetőnél kell lennie (a járműben). A dokumentumok beszkennelt másolatát pedig fel kell tölteni a Move Expert – a franciaországi képviselettel megbízott partner – weboldalára a megfelelő helyre.


Bármely, a képviseletet érintő (szerződéses jogviszonyra vonatkozó, vagy a bonyolítást érintő) kérdésben keresse bizalommal munkatársainkat:

Farkas Rita, értékesítési referens
Telefon +36 (1) 252-0688/217
Mobil: +36 (20) 298-2939
E-mail: loimacron@mkfe.hu illetve a franciaminimalber@mkfe.hu e-mail címre.

Nyitott kérdések, fenntartások, MKFE információk

Továbbra is várjuk a francia minisztériumot azért, hogy választ kapjunk arra, hogy a formanyomtatványon kiválasztható, különböző, a gépkocsivezetők utazás, étkezés és szállásköltségeinek megtérítésére vonatkozó lehetőségek milyen későbbi bizonyítási kötelezettséget vonhatnak maguk után, továbbá mi a helyzet abban az esetben, ha egyszerűen nem keletkeznek ilyen jellegű költségek, de sajnos a francia minisztérium egy ideje nem reagál a leveleinkre, tehát nem szolgáltatott erre vonatkozó hivatalos tájékoztató anyagot.

Javaslatunk a kitöltésre, amely az MKFE-re természetesen jogkövetkezményekkel nem járhat, abban az esetben lesz elérhető, ha az illetékes francia tárca a fenti információkat közli Egyesületünkkel. Az információk megérkezésekor külön hírlevélben fogjuk Önöket tájékoztatni.MKFE kommunikáció