Ma ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

2018. november 14. szerda, 01:00
A lapozó hírei

A MOL-MKFE üzemanyagkártyával rendelkező egyesületi tagjaink IDE kattintva érhetik el a MOL hazai töltőállomásain a mai napon érvényes üzemanyagárakat.


Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

2018. november 14. szerda, 00:00
Belföldi hírek
A MOL
2018. november 14-én
(szerda)
00:00 órától
bruttó 3 forinttal csökkentette
a gázolaj literenkénti kártyás listaárát.

Bővebben: Most ennyiért tankolhat MOL-MKFE üzemanyagkártyával

A 30 százalékot is meghaladja az útdíjemelés mértéke 2019-től egyes járműkategóriáknál

2018. november 13. kedd, 17:29
Belföldi hírek

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Kormány 2019. január 1-től 5,8 százalékos útdíjemelést jelentett be a használatarányos útdíjakra vonatkozóan. Az érdekvédelmi szervezetekkel előzetesen nem egyeztetett díjemelés nagyságát azonban az átlagos díjemelés mellett a járművek környezetvédelmi besorolása és az eszerint adható kedvezmények mértéke is befolyásolja, ezért a díjtételek emelkedése egyes esetekben eléri a 32,5 százalékot is.

Bővebben: A 30 százalékot is meghaladja az útdíjemelés mértéke 2019-től egyes járműkategóriáknál

Csalók próbálkoznak a TIMOCOM-on

2018. november 13. kedd, 16:33
Belföldi hírek
Felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét arra, hogy az utóbbi időben több MKFE-tag nevében is vélhetően csalók kerestek meg fuvarozó cégeket azzal, hogy - általában Koperben található - ömlesztett áru szállítására keresnek szabad járművet, vagy szabad kapacitást ajánlanak fel a TIMOCOM-on meghirdetett áru elszállítására.


A csalók minden esetben gmail-es végződésű e-mailt használnak, rövid, helytelen magyarsággal megírt üzenetet küldenek, legtöbbször aláírás nélkül, de az is előfordul, hogy egy ismert cég hivatalos aláírását másolják a levél aljára. Az e-mailhez engedélymásolatot és CMR-biztosítást igazoló dokumentumot is csatolnak.

Egyesületünk tájékoztatta az esetekről a TIMOCOM-ot, ők valamennyi hozzánk eljuttatott e-mailcímet ellenőrizték, és azokat nem találták meg a rendszerükben. Valószínűleg a csalók más adatával lépnek be a fuvarbörze oldalra. A TIMOCOM folyamatosan monitorozza a rendszerét, és tájékoztatást ígértek az ügyben, amennyiben további információik lesznek. Arra is felhívták a figyelmet, hogy partnereiknek lehetőségük van az új partnerektől kapott adatokat rendszerükben ellenőrizni, ha esetleg eltérést tapasztalnak, írhatnak az ügyfélszolgálatnak, és mindenképpen jelezzék azt az érintett cégnek is (akinek nevével visszaélnek).

Kérjük Tisztelt Tagjainkat, amennyiben gyanús megkereséseket észlelnek, pl. olyan fuvarozó vállalkozástól érkezik megkeresés, amely nem foglalkozik ömlesztett áruval (ez többször előfordult), másrészt ellenőrizzék a céget valamelyik céginformációs rendszeren keresztül, és vegyék fel a kapcsolatot a nevezett céggel annak hivatalos elérhetőségén. Javasoljuk az ügyben érintett vállalkozásoknak, hogy tegyenek rendőrségi feljelentést ismeretlen tettes ellen, amennyiben tudomásukra jut, hogy vállalkozásuk nevével hasonló módon visszaélnek.


Ha hasonló esettel találkoznak, kérjük továbbítsák az e-mailt Illés Ferenc Árufuvarozási Tanács titkárnak: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.">Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


MKFE-kommunikáció