Változások a Grúzia területén közlekedő, külföldön nyilvántartásba vett járművekkel kapcsolatban

2018. március 12. hétfő, 14:37

Felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét, hogy Grúzia Nagykövetsége (Budapest) tájékoztatása szerint 2018. március 1. óta egy új törvény értelmében a külföldön nyilvántartásba vett járművek Grúzia területére történő behajtása esetén külön felelősségbiztosítás megkötése szükséges, mely érvényességi ideje meg kell, hogy egyezzen a jármű Grúziában történő tartózkodásával.

Az üzembentartó, illetve a járművet vezető személy polgári jogi felelőssége a grúziai tartózkodás időtartama alatti a járműre kötött biztosítás, mely hiánya esetén a hatóság 100 – 200 GEL (kb. 10 000 – 20 000 Ft) közigazgatási bírságot szab ki.  

A Grúziába utazók a grúz határon a vámhivatalnál kapnak egy brosúrát, mely tartalmazza azon helyek listáját, ahol a biztosítás megköthető, illetve tájékoztatást ad a biztosítási csomagokról, illetve az esetlegesen bekövetkező balesetekkel kapcsolatos teendőkről.

2018. március 1-től a biztosítás megvásárolható a Sarpi, Tsiteli Khidi, Kazbegi, Sadakhlo határátkelőhelyeken, bankokban, ügynököknél, illetve az alábbi honlapon ITT.


MKFE kommunikáció