Fokozott ellenőrzések Lengyelországban

2018. március 27. kedd, 16:34

Felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét, hogy tagi visszajelzések szerint a lengyel hatóság fokozottan ellenőrzi a Lengyelországban közlekedő külföldi honosságú járműveket.

Ahogyan arról az MKFE Fórum oldalán is olvashatnak, az ellenőrzés kiterjed a járművek műszaki állapotára is. A legutóbbi, az elmúlt hétvégén történt eset során egy magas értékű árut szállító kamiont tartottak vissza, mert a műszaki átvizsgálás során kiderült, hogy nem működik a jármű AD-Blue rendszere. A gépjárművet márkaszervizbe küldték, és a hiba elhárításáig, illetve a szerviz által a javításról kiállított számla bemutatásáig nem engedték tovább a lengyel hatóságok.

Az MKFE Fórumán olvasható bejegyzésből kiderül, hogy a lengyel hatóság a szélvédők kőfelverődéseit, a lámpaburák épségét is körültekintően vizsgálja, és a legkisebb sérülés esetén is új szélvédő vagy új lámpák beszereléséhez kötik a jármű továbbhaladását. Az említett esetekben a jármű elbocsátásához a hatóság bekérte a javításról szóló szervizszámlát is.

Felkérjük Tisztelt Tagjainkat, hogy aki a fent leírtakhoz hasonló esettel találkozott Lengyelországban, szíveskedjenek elküldeni a raffai@mkfe.hu e-mail címre az eljárás során kiállított jegyzőkönyvet illetve a hatóság által megkövetelt számlák másolatát, hogy a fenti üggyel kapcsolatban lépéseket kezdeményezhessünk a lengyel társegyesületünknél, illetve a lengyel hatóságoknál.

 

MKFE kommunikáció