Ma Gedeon, Johanna napja van.

Olaszország is elkezdi büntetni a 45 órás pihenő kabinban való kivételét

Tagi értesüléseket ellenőrizve tájékoztatjuk tisztelt tagjainkat, hogy Olaszországban egy 2018. április 30-i belügyminisztériumi körlevél értelmében a helyben megállapított szabálysértést 425-től 1701 EUR-ig terjedő bírsággal szankcionálhatják, a gépkocsivezető papírjainak bevonása mellett.


A minisztériumi körlevél ismerteti az Európai Bíróság 2017. december 20-i ítéletét, és a hatóságok felé elrendeli, hogy a szabálysértést specifikus rendelkezés hiányában  úgy kell tekinteni, mintha egyáltalán nem vettek volna ki heti pihenőidőt, és az  - az olasz Közúti Törvény 174. cikke 7. bekezdésének megfelelően – akként szankcionálandó, ahogyan a heti pihenőidő 20%-nál nagyobb mértékű megszegésére előírt legsúlyosabb kitételnél szerepel: 425-től 1701 EUR-ig terjedő bírsággal.

A szankció kizárólag tettenérés esetére érvényesíthető, a vezetési dokumentumok elvételét vonja magával, a gépkocsivezető a pihenőidő szabályoknak megfelelő (tehát járművön kívüli) letöltéséig nem folytathatja az útját.  Az olasz rendelkezés már hatályos.


MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.