Ma Hajnalka napja van.

Tehergépjárműveket érintő bulgáriai közlekedési korlátozás

A szófiai magyar nagykövetség Egyesületünkhöz eljuttatott tájékoztatása szerint a bolgár hatóság az utóbbi napokban sorozatosan szankcionálta az A2-es autópálya 30-as és 47-es kilométere közötti szakaszára vonatkozó 12 tonnás korlátozás megszegését. Egyes esetekben a helyi hatóság – a körülbelüli 150 eurós pénzbírság mellett – bevonta a gépjárművezető jogosítványát, valamint a vontató forgalmi engedélyét, 1-3 hónapra. Magyarország szófiai konzulátusa – egyeztetve a V4 országok követségeivel – panaszt tesz a bolgár hatóságoknál a túlzónak látszó intézkedések miatt.


Tisztelt Tagjaink! Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy Bulgáriában, az A2-es autópályán megkezdték a Bebresh Viadukt felújítását, ezért korlátozzák a 12 tonnás járművek közlekedését az érintett szakaszon. A korlátozás mindkét irányú közlekedés esetében érvényes, és várhatóan az év végéig tart.

Felhívjuk ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a felújítással és korlátozással kapcsolatban kihelyezett tiltó táblák hiánya miatt számos alkalommal hajtottak fel 12 tonnánál nehezebb járművek az autópálya érintett szakaszára, és ezt a helyi hatóságok azonnal szankcionálták is.

A hasonló incidensek elkerülése érdekében az alábbi szakaszokon közlekedjenek fokozott figyelemmel:
- Szófia irányába a Botevgrad – Zherkovo, Szófiából kifelé haladva Churek – Botevgrad közötti szakaszokat kizárólag az autópályával párhuzamosan haladó 1-es főúton lehet megtenni, az autópálya ezen a szakaszon nem használható a 12 tonnát meghaladó járműveknek.

Figyelem! Ha a 12 tonnánál nehezebb jármű Botevgrad után felhajt az II-17-es útra, akkor ott tábla jelzi, hogy Várna felé kell haladni, amely kis kitérőt jelent. Ugyanakkor, aki itt visszatér az A2 autópályára Szófia irányába, a korlátozott szakaszra kerül, és a fent jelzett hatósági ellenőrzésre és szankciókra számíthat.

Kérjük, hogy a bírságok elkerülése érdekében fokozottan figyeljenek ezen a szakaszon, és erre figyelmeztessék a járművezetőket is!

 

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.