Ma Hajnalka napja van.

Németország: bejelentési kötelezettség kávé és kávé tartalmú élelmiszerek szállítása esetén

Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Kaffeesteuer Gesetz (német kávéadó törvény) § 17 (4) paragrafusának megfelelően a német adóterületen keresztül tranzitban szállított kávé és kávé tartalmú élelmiszerek esetén a fuvarozónak bejelentési kötelezettsége van! A bejelentési dokumentum egy példányát a gépkocsivezetőnek a járművében kell tartania a fuvarfeladat közben, és a hatósági ellenőrzéskor azt be kell mutatni. A dokumentum hiányában a hatóság a rakományt lefoglalhatja, és büntetőeljárást indíthat a jármű vezetője ellen.

A Kávéadó törvény rendelkezései szerint továbbra is adómentes a kávé és kávé tartalmú élelmiszerek tranzitban történő szállítása, viszont a mentesség feltétele az áru előzetes bejelentése.

A szállítás megkezdése előtt az IDE>> kattintva elérhető bejelentő formanyomtatványt kell kitölteni. (A nyomtatvány angol, német, lengyel, francia és olasz nyelven érhető el és tölthető ki.)

A formanyomtatványt kitöltés után a következő címre kell elküldeni vagy faxon, vagy e-mailben:

Fax: 0049-(0) 711/ 922 2153

Hauptzollamt Stuttgart Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ellenőrzési célból a gépjárművezetőnek a kitöltött formanyomtatvány egy példányát, a szállítólevelet és/vagy a számlát magánál kell tartania.

A bejelentés elmulasztása esetén, közúti ellenőrzés során az árut elkobozzák, ezzel egyidejűleg pedig megindítják a büntetőeljárást gépjárművezető ellen.

 

A hivatkozott törvény: Kaffeesteuer Gesetz

Részletes tájékoztató:

német nyelven:
https://www.formulare-bfinv.de/ffw/resources/0C4F2F8F54B531F278A4/form/deutsch.pdf

a
ngol nyelven:
https://www.formulare-bfinv.de/ffw/resources/0C4F2F8F54B531F278A4/form/englisch.pdf

MKFE kommunikáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.