Nagyfelhasználói útdíjkedvezményt kértünk a pénzügyminisztertől

2019. április 11. csütörtök, 09:22

Elsősorban a hazai vállalkozók, azon belül különösen a belföldi fuvarozók számára jelentene komoly versenyelőnyt az MKFE és a társérdekképviseletek kezdeményezése, amely 5–13 százalék közötti, általános, nagyfelhasználói kedvezmény bevezetését szorgalmazza az útdíjrendszerben. Az érdekképviseletek ITM-el egyetértésben kidolgozott javaslatuk támogatását kérik Varga Mihály pénzügyminisztertől.

Bővebben: Nagyfelhasználói útdíjkedvezményt kértünk a pénzügyminisztertől

A turistabuszoknak is kedvező: állandó rendőri jelenlét a Hősök terén

2019. március 18. hétfő, 13:24

Az MKFE-nek a szakmai társ-érdekképviseletekkel közösen sikerült elérnie, hogy Budapesten, a Hősök tere környékén állandó rendőri felügyelet legyen. A járőrök nemcsak a teret figyelik; a turisták is nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

Bővebben: A turistabuszoknak is kedvező: állandó rendőri jelenlét a Hősök terén

Az ITM KKEF kiemelt ellenőrzést tartott decemberben az MKFE kérésére

2019. február 14. csütörtök, 11:26

2018. december 2. és 7. között három határ menti helyszínen – Záhonyban, Sátoraljaújhelyen és Tornyosnémetiben – összesen 35 műszakban tartott kiemelt ellenőrzést a Közúti Közlekedési Ellenőrző Főosztály (KKEF). Az MKFE kezdeményezésére és kérésére szervezett akcióban megfigyelőként részt vehetett az MKFE munkaszervezetének néhány tagja, valamint több MKFE-tag is – nekik ezúton is köszönjük a részvételüket!

Bővebben: Az ITM KKEF kiemelt ellenőrzést tartott decemberben az MKFE kérésére

Gyors PÁV-ügyintézést ígér a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont

2019. február 06. szerda, 09:01

Versenyképesség 2.0 csomag újabb tárgyalása zajlott ma le az érdekképviseletek és a hatóságok között. Ezúttal a pályaalkalmassági vizsgálatokat végző Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) vezetői fogadták az MKFE, a NiT és a FUVOSZ képviselőit. A vizsgaközpont elfogadta és támogatja az MKFE javaslatát, amely legfeljebb 14 napra csökkentené a PÁV-vizsgálatokat megelőző várakozási időt, továbbá jelezték, hogy a jövőben a szakvélemények kiadása is azonnal megtörténhet, amennyiben a vizsgaeredmény egyértelműen megállapítható.

Bővebben: Gyors PÁV-ügyintézést ígér a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont