Ma Konrád, Tivadar napja van.

6 forint 50 fillérrel olcsóbban: kereskedelmi gázolajjal

Régi álma valósult meg a hazai közúti fuvarozóknak azáltal, hogy a kormány 2011. január 1-jétől bevezette Magyarországon a kereskedelmi gázolaj intézményét. A 6 forint 50 filléres kedvezmény jövedékiadó-visszatérítésként illeti meg az arra jogosultakat.


Nem túlzás, ha azt mondjuk: a jó hírre az egész magyar fuvarozói szektor megmozdult. Már az év első napjaiban nagy érdeklődés mutatkozott az adó-visszaigénylés módja, a jogosultak köre, valamint az ügyintézés menete iránt. Egyesületünk olyan elektronikus tájékoztatót állított össze, mely lépésről lépésre vezeti a fuvarozót, s felhívja a figyelmet a 6 forint 50 filléres adó-visszaigényléssel kapcsolatos határidőkre.


A kereskedelmi gázolaj témaköre a sajtó élénk érdeklődését is kivívta magának, ugyanis a fuvarozók a külföldről hazahozott tankolásaik révén jelentős jövedékiadó-bevételt generálnak a központi költségvetésnek.

Január utolsó napjaiban „Lássunk tisztá(bba)n gázolaj ügyben!” címmel közleményt jelentettünk meg, mely voltaképp egy terjedelmesebb elemzés a témával kapcsolatban. Amit rólunk írtak:


Napi Gazdaság (2010. 12. 07.) »

Vállalkozói Negyed (2011. 01. 20.) »

agribusiness.hu (2011. 01. 21.) »

Heves Megyei Hírlap Online (2011. 01. 25.) »

Népszabadság Online (2011. 01. 25.) »


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.