Kereskedelmi gázolaj kisokos 2019: kinek, hogyan, mennyi?

2019. március 12. kedd, 12:44

Az MKFE teljes tagjaként használja továbbra is a kereskedelmi gázolaj „kisokosát”, azaz ügyintézési segédletünket a jövedéki adó visszatérítésének hivatali teendőihez! A honlapunkon való kulcsszavas bejelentkezés után tekintsük végig együtt lépésről lépésre azokat a mozzanatokat, melyeket a fuvarozóknak és saját számlás szállítóknak érinteniük kell ahhoz, hogy megkapják a jogszabályban meghatározott forintokat akár 2018-ra visszamenőleg, akár 2019-re!

A visszaigényelhető összeg a 2018-ban bonyolított tankolásokra 7,00 forint, 2019. január 1. 00 óra 00 perc után vételezett gázolajra azonban jogszabályi változás miatt csak 3,50 forintot lehet kérelmezni. A jogosultsági időszak megállapításánál mindig azt kell alapul venni, hogy a gázolajat mikor töltötték be a jármű üzemanyagtartályába a jogszabály által előírt módon.


A jogalkotó — hogy megakadályozza az esetleges visszaéléseket — meglehetősen bonyolult és alapos adminisztratív utat tűzött ki azok elé, akik adó-visszatérítéshez kívánnak jutni. Egyesületünknél a kezdetektől fogva ezért arra törekedtünk, hogy átláthatóbbá, szemléletesebbé tegyük az ügyintézés menetét. Kövesse az alábbiakat!


alapozó szint
kezdő szint
haladó szint
Mi a kereskedelmi gázolaj?
Regisztráció a vámhatóságnál
Adó-visszaigénylési művelet
Ha Ön még nem hallott a kereskedelmi gázolajról, kattintson
IDE!
Ha Ön jogosult a kereskedelmi gázolajra, de még nem regisztrálta járműveit a vámhatóságnál, kattintson
IDE!
Ha Ön végigkísérte januári híradásainkat, túl van a vámhatósági regisztráción, lépjen
IDE!