Ma György napja van.

2010. évi TIR jogosultság


Ismételten tájékoztatom Tisztelt nemzetközi árufuvarozó tagjainkat, hogy a TIR igazolványok 2010. évben történő használatára vonatkozó felhatalmazási eljárás 2009. december hónap 01. napjával indult az Egyesületnél. Azon fuvarozó tagjainknak, akik a jövő évben is TIR fuvarozásokat kívánnak végrehajtani TIR igazolványok vámgarancia fedezete mellett, a fentiekben megjelölt időponttól, legkésőbb 2009. december 30. napjáig kell leadniuk a következő igazolásokat.


» Az APEH igazolása az adó és társadalombiztosítási tartozásmentességről.

» A Vámhatóság igazolása a vám és azzal együtt fizetendő adók és díjak tartozásmentes kiegyenlítéséről. Itt kell felhívnom szíves figyelmüket, hogy az Adóhatóságtól úgynevezett összevont tartozásmentességi igazolás is kérhető, amely tartalmazza a Vámhatósággal szembeni tartozásmentességüket is. Az összevont adóhatósági igazolás benyújtása esetén külön nem kell vámhatósági igazolást is benyújtaniuk.

» A vállalkozás tulajdonosának, továbbá a gazdasági társaságok esetében annak vezetőjének, illetve vezetőinek a 30 napnál nem korábban kibocsátott Erkölcsi Bizonyítványa/i.

» A gazdasági társaság vezetőjének közhitelű igazolásával (aláírást + bélyegzőlenyomat) ellátott Nyilatkozata (itt), melynek értelmében az általa vezetett gazdasági társaság, vállalkozó esetében a vállalkozás, nem áll sem felszámolási-, sem csőd-, sem pedig végelszámolási eljárás alatt.

» Másolatban kérjük csatolni az Egyesület által korábban kiadott igazolását, a TIR továbbképzésen történt eredményes résztvételről.


Felhívom szíves figyelmüket, hogy a vonatkozó igazolások kiadásának időpontja egyetlen esetben sem lehet a benyújtást megelőző 30 napnál régebbi keltezésű és ez vonatkozik az egymáshoz való viszonyukra is. (Jelen esetben kivételt képez az Egyesület által korábban kiadott igazolás a TIR továbbképzés elvégzéséről.)

Kérjük valamennyiőjüket, hogy a felhatalmazási szándékkal leadásra kerülő igazolások benyújtásánál, a fenti tájékoztatásunkban foglaltakat, saját jól felfogott érdekükben szíveskedjenek maradéktalanul betartani, az azokkal összefüggő további tevékenység megkönnyítése érdekében.


Sziráki Zoltán
vámszakterületi vezető


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.