Ma Csongor napja van.

Betonelemekkel borult fel egy nyergesszerelvény

Jobb előbb a rögzítés, mint utólag a helyszínelés...!

Egy, a napokban történt közúti baleset kapcsán hangsúlyozzuk megint a rakomány helyes rögzítésének fontosságát, s ajánljuk tagjaink figyelmébe az oldal alján megnyitható hasznos rakományrögzítési áttekintéseket, valamint az egyesületünkben akciós áron megvásárolható spanifereinket.


Június 16-án (csütörtökön) Miskolctól nem messze, a 3-as és a 37-es út találkozásánál egy betonelemekkel közlekedő nyergesszerelvény hajtott be a körforgalomba, ahol — az eddigi vizsgálat szerint — a több tonnás rakomány darabjai elmozdultak; ez a jármű felborulásához vezetett (a hirado.hu képes beszámolója »).


Az eset sajnos nem egyedülálló. 2010 júliusában a 81-es főúton egy személygépkocsi haladt, amikor Kisbérnél egy 3 tonnás betonelem zuhant rá a szemből érkező Scania tehergépjárműről. A személyautó vezetője azonnal meghalt.


2010 januárjában Tahi és Pócsmegyer között egy 24 tonnás, lánctalpas kőtörőgép zuhant az úttestre a szállítójárműről. A csodával határos módon ott senki sem sérült meg, azonban 2007 áprilisában az 51-es úton egy trailerről lecsúszó lánctalpas Majosházánál három vétlen áldozatot követelt, akik egy arra haladó személygépkocsiban ültek.


Indulás előtt mindig ellenőrizze, ill. gépkocsivezetőivel ellenőriztesse a rakomány helyes rögzítését! Egy kis gondosság életet menthet!


Tagjaink rendelésére kapható egyesületünknél a németországi megbízók legújabb kérésnek megfelelő, 5 tonna teherbírású spanifer. Az ún. ERGO-típusú, 10 m hosszú hevedert feszítővassal együtt most 3.300 Ft + ÁFA áron kínáljuk (piros színben).

 

A már megszokott rakományrögzítő termékeink változatlan áron kaphatók. Közülük népszerű a 10 m hosszú hevederből és feszítővasból álló (narancssárga) spanifer 2.400 + ÁFA áron, 4 tonna teherbírással.

Letölthető anyagok, hasznos dokumentumok:

A rakományrögzítés alapelvei » (a kézikönyve)

Bell Márton: A rakományrögzítés szerepe a tehergépjármű-balesetek alakulásában »

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.