A TAO-támogatás terhére kedvezményesen beszerzett buszokkal végzett szabályellenes szolgáltatások ellenőrzését kéri az MKFE

2018. március 13. kedd, 16:08

Tóth Andor közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkárhoz fordult az MKFE főtitkára a TAO-támogatás terhére kedvezményesen beszerzett autóbuszokkal végzett szabályellenes szolgáltatások kiszűrésének érdekében. Somogyi Gábor kiemelt figyelmet kért a Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztály munkatársaitól erre a fuvarozási területre is.

Személyszállító tagjaink közül mind több jelzés érkezett arra vonatkozóan, hogy az előadó-művészeti, vagy látvány-csapatsport támogatásának adókedvezménye terhére beszerzett autóbuszok (TAO) és kistérségi buszok üzemeltetetése során az érintettek gyakran teljesítenek – térítés ellenében – az eredeti céljukkal nem összeegyeztethető fuvarfeladatokat is, tisztességtelen versenyelőnyhöz jutva a szabályosan tevékenykedő vállalkozásokkal szemben. Somogyi Gábor levelében felhívta a közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár figyelmét a vélhetően jogszabályellenesen végzett tevékenységre, és annak mielőbbi megszüntetésére. A főtitkár arra kérte Tóth Andort, hogy kérje fel az irányítása alatt álló Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztály munkatársait, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet erre a fuvarozási területre is. 

 

MKFE kommunikáció