Ismét korlátozzák a nehézgépjármű-forgalmat az 1-es főút Fejér megyei szakaszán

2018. június 11. hétfő, 15:51

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. két hónapja ideiglenesen feloldotta a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek korlátozását az 1-es főút Bicske és Herceghalom közötti szakaszán, az M1-es autópálya burkolatának állapotára és az ahhoz kapcsolódó munkálatokra, korlátozásokra való tekintettel. A súlykorlátozást 2018. június 11-től visszaállítják a szakemberek.

Az M1-es autópálya állapota a pályaszerkezet teherbírási elégtelenségéből adódóan a téli időszak végére jelentősen leromlott, számos helyen alakultak ki forgalomra veszélyes burkolathibák. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. országos szintű átcsoportosításokkal és külső kivitelezők bevonásával folyamatosan végez lokális, nagy felületű és teljes körű felújítási munkákat a gyorsforgalmi úton.

Korábban a fuvarozói érdekképviseletekkel egyeztetve az 1-es főút 26-os és 29-es kilométerszelvényei, Bicske és Herceghalom közötti szakaszán a 7,5 tonnás járművekre vonatkozó korlátozást ideiglenes feloldását rendelte el a cég. A Magyar Közút annak érdekében, hogy az 1-es főút Fejér megyei szakaszán ne alakulhasson ki tartós burkolatleromlás, illetve a helyi lakosság érdekeit szem előtt tartva 2018. június 11-től újra visszaállítja a korábbi forgalmi rendet és súlykorlátozást a 7,5 tonnánál nehezebb járművek számára.

Az M1-es autópályán zajló teljes körű felújítási és üzemeltetési munkákról, az aktuális forgalmi viszonyokról a közlekedők a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400) vagy a www.utinform.hu oldalon keresztül tájékozódhatnak.

(forrás: Magyar Közút)

MKFE kommunikáció