MUISZ Fórumon vett részt a Személyszállítási Tanács titkára

2018. augusztus 08. szerda, 15:46

A Fórumot  Jakus József, a MUISZ közúti bizottságának vezetője vezette, az MKFE-t Molnár Zoltán, a személyszállítási tanács titkára képviselte.


A megbeszélésen szó volt arról, hogy a buszos vállalkozásokat érintő több megváltozott szabályozás hatásai mindenképpen érintik mind a beutaztató, mind a kiutaztató, busszal rendelkező vagy buszt bérlő irodákat, utóbbiakat annak kapcsán, hogy az elkövetkezendő időszakban, a jelentősen megemelkedett költségek miatt, a buszos vállalkozások áremelésre kényszerülnek. (jogszabály változások, jelentős üzemanyag áremelés, biztosítási díjak emelkedése, stb.) Az elhangzottak alapján az utazási irodáknak 15 százalékos díjnövekedéssel kell számolniuk autóbusz rendelése esetén a 2019-es évre.

A budapesti autóbuszos közlekedésről és parkolásról az hangzott el, hogy a döntéshozók előtt van az az anyag, amelyet több szakmai szervezet (köztük az MKFE) együttműködésével született meg. Ebben javaslatként szerepel az „Ajánlott városnéző útvonal” kialakítása, a nevezetességek közvetlen környezeténél történő várakozásának biztosítása, autóbuszsáv használatának engedélyezése.


MKFE kommunikáció