Konzultáljunk a jövőnkről! - Szabó György elnök felhívása

2018. szeptember 27. csütörtök, 16:08

Tisztelt Tagjaink, Kedves Kollégák! Az Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete a fuvarozói ágazatban tapasztalható nehézségek miatt komoly kihívások előtt áll. Az érdekvédelmi munka már nem merülhet ki abban, hogy az Egyesület csupán szolgáltatásokat nyújt, vagy leköveti az eseményeket. Az Európai Unióban jelenleg is olyan jogszabályelőkészítési munka zajlik, ami rövid időn belül gyökeresen megváltoztathatja a magyar áru- és személyszállító vállalkozások piaci helyzetét.

A problémák megoldása kormányzati, jogalkotói beavatkozást is igényel, amelynek érdekében a 2015-ben elkészített 1560-as kormányrendelet szellemiségében összeállítottuk második versenyképesség javító csomagunkat, amelyet rövidesen beterjesztünk az Innovációs és Technológiai Minisztérium illetékesei elé. A csomaggal kapcsolatos tennivalókat, a jogszabálymódosításokat valamint a szükséges intézkedéseket előkészítő tárgyalássorozatunk azonban csak akkor lehet eredményes, ha az MKFE széles spektrumot lefedő, korántsem homogén vállalkozó tagjai aktívan részt vesznek ebben a munkában. A cégek mindennapjait érintő konkrét problémák és a megoldásukra tett javaslatok megismerése kiemelkedő fontosságú, és hasznos muníciót biztosíthat az MKFE vezetőinek a tárgyalások során.

Szabó György elnök – a megválasztásakor tett ígérete szerint – személyesen szeretné megismerni a vállalkozások álláspontját, javaslatait és véleményét az aktuális kérdésekről, ezért a következő hetekben országjáró körútra indul, közvetlenül felkeresve a tagvállalkozások vezetőit. A találkozók előkészítése megkezdődött, az MKFE telefonos megkeresésekkel egyeztet időpontokat az érdeklődő tagvállalkozásokkal. Kérjük, hogy amennyiben részt venne egy ilyen megbeszélésen, jelezze szándékát a titkarsag@mkfe.hu e-mail címen, vagy a + 36 (1) 252-0688/213-as telefonszámon Dinnyés Ildikó titkárságvezetőnél.

Tisztelt Tagjaink! Az előttünk álló kihívásokra csak közösen, a szakma többsége által elfogadott és támogatott javaslatokkal adhatunk hatékony válaszokat. Ehhez kérjük aktív támogatásukat, konzultáljon Ön is az ágazat, a fuvarozás, a saját jövőjéről az MKFE elnökével!

 

Közreműködésüket előre is megköszönve, tisztelettel:

Szabó György elnök s. k.