Ma Konrád, Tivadar napja van.

Újabb fázisához érkezett az M0-ás építése

Újabb szakaszához érkezett az M0-ás autóút déli szektorának felújítása. Március 9-től a 17–23-as kilométerszelvények közötti 6 kilométeres szakaszt veszik birtokba a munkagépek. A kivitelezés idején torlódásokra kell számítani – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.


A körgyűrű déli szektorának újjáépítése még 2018 júliusában kezdődött az M6-os autópálya és az 51-es főút közötti szakasz kivitelezésével. A beruházás következő ütemében az M0-ás autóút Csepel-szigeti szakaszán is megkezdődik a fejlesztés.


A terelés kiépítése az M5-ös autópálya felé vezető oldalon március 9-én, szombaton kezdődik útburkolati jelek felfestésével. A forgalmat a külső és a leállósávra terelik. Március 11-től várhatóan 15 éjszakán át betonelemek daruzását végzik. A halásztelki és szigetszentmiklósi csomópontokban ezzel együtt szűkített lassító- és gyorsítósávokat alakítanak ki. Ezen a pályaoldalon valamennyi csomóponti ág használható lesz a forgalomterelés ideje alatt. Az M5-ös autópálya felé vezető oldalon lezárják a két belső forgalmi sávot, az M1-es autópálya felé vezető oldalon pedig a legbelső forgalmi sávot foglalják el a munkagépek.


A fejlesztés lényege, hogy az útpálya az eddigi aszfalt helyett jóval teherbíróbb betonburkolatot kap, a hidakat új szigeteléssel látják el, és zajvédő elemeket alakítanak ki.


A 6 kilométer hosszú útszakaszt augusztus első felétől adják majd át a forgalomnak.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

MKFE Kommunkiáció

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.