Ma Hajnalka napja van.

Ajánljon Ön is sebességellenőrző helyszínt a rendőrségnek!

Az Országos Rendőr-főkapitányság március 25-ig állampolgári javaslatokat vár a 2019. április 3-4-re tervezett országos sebességellenőrző akció helyszíneit illetően.


A „Speedmaraton” elnevezésű európai közlekedésbiztonsági kampányhoz kapcsolódva 2019. április 03-án (szerdán) 06:00 órától április 04-én (csütörtökön) 06:00 óráig, 24 órán keresztül 365 állandó, telepített sebességmérő kamerával, 160 mobil eszközzel, valamint 20 mérőautóval (haladás közben mérésre alkalmas berendezéssel) a rendőrség országos akciót végez a gyorshajtók kiszűrésére.


A kampány szükségességét többek között az indokolja, hogy a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek előidéző okai között évek óta „dobogós” helyen áll a sebességtúllépés, valamint a tavaszi idő beköszöntével megnövekszik a forgalom átlagos haladási sebessége.


Ahogyan a korábbi, hasonló akcióknál, az ORFK ezúttal is szeretné figyelembe venni a közlekedők véleményét az ellenőrzési pontok kijelöléséhez, ezért a hatóság javaslatokat vár arra vonatkozóan, hogy a „Speedmaraton” keretében kijelölt 24 órás időszakaszban hol végezzenek sebességellenőrzést.


A javaslatokat a területileg illetékes rendőrkapitányságok március 25-én (hétfőn) délig várják az erre létrehozott e-mail-címeken.


címlista és teljes közlemény (baleset-megelozes.eu) »

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.