Ma Konrád, Tivadar napja van.

Hasznos tájékoztató a Groupama Biztosító Zrt.-nél lévő kgfb-szerződésekhez nemzetközi fuvarozóknak

Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. hasznos tudnivalóról tájékoztatja azokat a személy- illetve árufuvarozással foglalkozó vállalkozásokat, melyek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat a Groupama Biztosító Zrt.-nél kötötték.


A Groupama Biztosító Zrt. — a biztosított és leendő ügyfelek magas színvonalú kiszolgálását szem előtt tartva — segítségünkre volt a pontos tájékoztatásban, mely az alábbiakban olvasható.


Az egyedi szerződések esetén a tarifának megfelelő díjkalkulációhoz újonnan kötött szerződések alkalmával a TEÁOR-kód mellett meg kell adni azt is, hogy a vállalkozás nemzetközi áru- vagy személyszállítást végez-e. Amennyiben ezek az információk az ajánlaton nem megfelelően szerepelnek, a szerződések díja jelentős mértékben módosulhat.


Meglévő egyedi szerződések esetén az évfordulós tájékoztató levélben a biztosító nyilvántartásában tárolt adatok szerepelnek. Pl. a „Nemzetközi fuvarozást végez-e?” rovatba ennek megfelelően jegyzik be az „igen” vagy „nem” változatot.


Újonnan induló flottaszerződések esetén (az ajánlatkéréshez megadott információkkal együtt) szintén meg kell adni, hogy az adott vállalkozás a személy- és/vagy árufuvarozási tevékenységét csak belföldön, vagy nemzetközi viszonylatban is végzi-e.


Abban az esetben, ha egy szerződés úgy jön létre, hogy a szerződő az ajánlattétel során azt nyilatkozta, hogy vállalkozási tevékenységét csak Magyarország területén végzi, a biztosítási fedezet fennállását tanúsító igazolóeszközök közül csak az alábbiakat állítják ki:


a) igazolás a kockázatviselés kezdő napjától számított 60 napig, vagy
b) a díjfizetés gyakoriságától függő, a biztosítási fedezet folyamatosságát tanúsító igazolás


Meglévő flottaszerződések esetén a tevékenységet ilyen formában már nem vizsgálják.


Hasznos tudnivaló, hogy a „normál” és a „nemzetközi fuvarozás” közti kategória-különbség oka minden esetben, hogy a biztosítónak Magyarország területén bekövetkező káresemények kockázatát és a külföldön is végzett tevékenység esetén a nagyobb károk lehetséges bekövetkezésének veszélyét is figyelembe kell vennie.


Az MKFE Biztosítási Alkusz Kft. javasolja a nemzetközi fuvarozóknak, hogy a Groupama Biztosító Zrt.-nél fennálló szerződéseiket vizsgálják felül, és ha abban nem szerepel a nemzetközi fuvarozási tevékenység, jelezzék a biztosítónál a módosítási igényt!


A meglévő szerződésekben rögzített üzemeltetés ill. használat módjával kapcsolatos információt az indexértesítő tartalmazza. Az értesítő egyúttal azt is megmutatja, hogy a biztosítótársaság alkalmazta-e a nemzetközi fuvarozási szorzót. Ha szorzószám nem szerepel, a társaság honlapjának ügyfélszolgálatán, illetve a biztosításközvetítő útján ez az igény bármikor jelezhető.


A fentieket érintő kérdésben készséggel áll rendelkezésükre egyesületünk biztosítási leányvállalata is. Írjon nekünk e-mail-t Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.!


A szóban forgó tájékoztató levél lényegének képi megjelenítéséhez kattintson a levél-ikonra!


Üdvözlettel:

                    

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.