Ma Gyöngyi napja van.

Hollandia: hasznos információk a munkavállalók bejelentéséről

2020. március 1-jétől bejelentést kell tenni a gépjárművezetők hollandiai kiküldetésére vonatkozóan. Az eljárások és követelmények még változhatnak. Szeptemberig, a türelmi időszak végéig nem büntetnek. Szeptember 1-jétől élesedik a holland elektronikus bejelentési rendszer, véget ér a türelmi időszak, a hibás bejelentésekért ezentúl bírságolnak a hatóságok!


Bejelentés
2020. március 1-jétől Hollandia elektronikus értesítési rendszert vezetett be azon munkaadók számára, akiknek járművezetői ideiglenesen Hollandiában vannak kiküldve.
A bejelentési kötelezettség a közúti személyszállítókra nem vonatkozik, ahogy a közúti árufuvarozóknak sem kell a tranzitfuvarokra bejelentést tenniük!

A bejelentést a meldloket.postedworkers.nl/runtime oldalon keresztül lehet megtenni. (Az oldal már aktív, az angol nyelvű menüponthoz az oldal aljára kell görgetni.)

Hivatalos minisztériumi információk az english.postedworkers.nl oldalon találhatók (angol, német, francia nyelven).

Részletes (magyar nyelvű) útmutató a Hollandiába kiküldött munkavállalók bejelentéséhez elérhető INNEN>>

A minimálbér összege Hollandiában
A 40 órában foglalkoztatott gépkocsivezetőre alkalmazandó minimális órabér 9,54 EUR. Részletesen »

Ellenőrzés
Az ellenőrzés gyakorlatára vonatkozóan még nincs elérhető információ. A bejelentés véglegesítését követően e bejelentő e-mail címére egy referencia számot küld automatikusan a rendszer, amely alkalmas az azonosításra. A MOVE EXPERT álláspontja szerint az e-mailen megküldött igazolást kinyomtatva a gépjárművezetőnek is át lehet adni.

Képviselő bejelentése
Képviselő bejelentése szükséges, de olyan kontaktszemélyt is ki lehet jelölni, akinek nincs holland címe, például magát a gépjárművezetőt. Ebben az esetben a bejelentési felületen eltűnik a holland címnek fenntartott rész, és a regisztráció véglegesíthető. A holland hatóság szempontjából fontos, hogy olyan személy legyen a képviselő, akinél a hatóságok később is bármikor ellenőrizni tudják a papírokat.

Hat hónapos türelmi időszak - 2020. szeptember 1-től élesedik a rendszer!
Az illetékes holland minisztérium megerősítette, hogy március 1-jétől egy hat hónapos türelmi időszak veszi kezdetét, 2020. szeptember 1-jéig a hibás bejelentések, illetve a bejelentés elmulasztása miatt nem szabnak ki bírságot.


MOVE EXPERT képviselet
Az MKFE szerződéses partnere, a MOVE EXPERT 2020. március 1-től hollandiai képviselet szolgáltatást is nyújt. Amennyiben szeretné igénybe venni a holland képviseleti szolgáltatást, új szerződést kell kötnie a Move Expert-tel, és csakúgy, mint a francia képviselet esetében, éves díjat kell fizetnie a szolgáltatásért.

A holland képviseleti szolgáltatások árai a következők:

  • 75 € adó nélkül, legfeljebb 4 bejelentett járművezető esetén
  • 150 € adó nélkül, legfeljebb 10 bejelentett járművezető esetén
  • 300 € adó nélkül, legfeljebb 50 bejelentett járművezető esetén
  • 500 € adó nélkül, legfeljebb 100 bejelentett járművezető esetén
  • 600 € kivéve a kezdeti adófizetési díjat több mint 100 bejelentett sofőr számára, plusz díj 2 € sofőrönként (150 sofőrtől kezdve)

MOVE EXPERT képviselettel kapcsolatban keresse munkatársainkat

Szmolicza Vivien
szolgáltatási referens
telefon: 06 (1) 252 0688 /296
mobil: 06 (20) 371 5357
e-mail: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérjük tagjainkat, hogy amennyiben hollandiai munkavégzés során ellenőrizték az Önök kiküldött gépjárművezetőjét, tapasztalataikat osszák meg velünk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen vagy a 06 (1) 252 0688 / 220 (Illés Ferenc) vagy /235 (Márton Mónika) mellékén.


AZ MKFE SZOLGÁLTATÓ KFT. KÖZLEMÉNYE:

Tisztelt Tagjaink!

Tekintettel a gépkocsivezetők hollandiai bejelentésének (WagwEU) fuvarozási ágazatra vonatkozó követelményeinek változásaira, szeretnénk Önökkel a legfrissebb híreket kérdések-válaszok formájában megosztani, melyet szolgáltatónktól, a Move Expert-től kaptunk:

K: Szükség van-e képviselőre Hollandiában?
V: A legfrissebb információink szerint, a hollandiai hatóságok által igényelt kapcsolattartó személy maga a sofőr is lehet. Mindazonáltal a Move Expert szolgáltatása professzionális képviseletet biztost, és garantálja, hogy a cége megfeleljen az új előírásoknak.

K: Létezik-e egy 2020. szeptember 1-jéig tartó hivatalos türelmi időszak, ami alatt a nem megfelelő fuvarozó cégeket nem bírságolják meg a hiányzó bejelentések miatt?
V: IGEN. A holland hatóságok megerősítették, hogy 2020. szeptember 1-jéig nem szabnak ki bírságot, ha az adott fél még nem teljesítette a bejelentési kötelezettségét.

K: Milyen dokumentumokat kell a teherszállító járműben tartani?
V: Jelenleg még nem létezik PDF változat arról a nyilatkozatról, amelyet a sofőrnek a tehergépjárműben kell tartani. A bejelentést egy hivatkozási szám igazolja, amit az ügyfélnek elküld a rendszer e-mailben, ahogy a nyilatkozatot a hivatalos weboldal elkészíti. Ezen túl a Move Expert útján is elérhetővé válik, a weboldalon készített PDF nyomtatással együtt, annak bizonyítékaként, hogy megtették a nyilatkozatot, és hogy ellenőrizni lehessen az abban szereplő adatokat. A Move Expert felkészült a hollandiai bejelentésekre és 2020. március 2-tól a Move Expert ügyfelek már a saját fiókjukba is megkapják ezeket a nyilatkozatokat és hivatkozási számokat.

K: Van-e kedvezőbb díjszabás a kisvállalkozók részére a Move Expertnél?
V: A legkisebb vállalkozások kedvéért új árkategóriát vezetett be a Move Expert az 1-4 sofőrre vonatkozóan.

Minden további információval állunk szíves rendelkezésükre.

Szmolicza Vivien
szolgáltatási referens
telefon: 06 (1) 252 0688 /296
mobil: 06 (20) 371 5357
e-mail: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

MKFE Szolgáltató Kft.

Cikkünk folyamatosan frissül.


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.