Ma Zita napja van.

Lengyelország teljes megbénítására készülnek a gazdák

Még véget sem ért a lengyel farmerek két tüntetése a német határnál, a gazdaszervezetek máris bejelentették, hogy újabb, rendszerszintű útlezárásokra készülnek országszerte, mellyel a teljes lengyel közúthálózatot blokkolni kívánják 30 napon át. A megmozdulások kezdő időpontját 2024. március 20-ra tűzték ki. A traktorosok 515 helyszínen készülnek forgalomlassításra vagy útlezárásra. Le akarják zárni a legjelentősebb lengyel városok be- és kivezető útjait, több határátkelőhelyet és fontos csomópontot. A közlekedőknek komoly fennakadásokra kell számítaniuk.


A tüntetők azért haragosak, mert a lengyel kormány nem teljesítette követeléseiket. A gazdák az ukrán élelmiszerimport leállítását, az európai zöldmegállapodásból való kilépést, valamint a lengyel agrárszektor teljes átszervezését akarják elérni.


Lengyel fuvarozói társ-érdekképviseletünk felszólította a gazdákat, hogy a tiltakozó akcióikkal ne rombolják a lengyel gazdaságot, mert ezek az útlezárások megnehezítik a szállítási feladatok kivitelezését, és az ország közlekedésének ilyen mértékű elletetlenülése ahhoz hasonlítható, mint amikor egy élő szervezetet szívroham ér. A fuvarozók kérik a gazdákat, hogy cselekedeteiket gondolják át.


a gazdák felhívása (topagrar.pl) »                                     Google-térképen az országos akció tervezett helyszínei »


Lengyelország pillanatnyi, forgalmi térképe »

Kapcsolódó hírünk:

Gazdatüntetés a német-lengyel határon (2024. március 18.) »

Forrás: lengyel társegyesület

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.