Ma Paszkál napja van.

Orosz útdíj: Platon-eszközök időszakos cseréje

Fontos tudnivaló az orosz pályát járó fuvarozóknak, hogy a PLATON útdíjrendszer üzemeltetője e-mail-ben jelzi a járművek üzembentartóinak az útdíj kiegyenlítésére szolgáló fedélzeti készülék cseréjének esedékességét, az azzal kapcsolatos teendőket, sőt, a Platon internetes oldalán létrehozott profilon is nyomonkövethető az eszköz használati határideje.


Egyesületünk több ízben is kapott tagi visszajelzéseket arról, hogy az orosz útdíjszolgáltató e-mail-ben értesíti a fuvarozókat a fedélzeti egységek cseréjéről, ugyanis azok használati ideje néhány év elteltével lejár. Az eszközök cseréjét személyesen a következő ügyfélszolgálati irodákban lehet megtenni »

Ha az ügyben nem a jármű tulajdonosa (üzembentartója), hanem a gépjárművezető jár el, akkor az ügyintézéshez mindenképpen meghatalmazás szükséges. Meghatalmazás-minták szerkeszthető formátumban (orosz nyelven) itt tölthetők le:

egyéni vállalkozóknak

társas vállalkozásoknak

Ügyintézés során a következő dokumentumokat kell benyújtani hiteles orosz nyelvű fordítással. A hiteles fordítást oroszországi közjegyző vagy a konzuli osztály igazolhatja:

             útlevél
             a jármű forgalmi engedélye
             cégkivonat
             aláírási címpéldány

A korábbiakban már adtunk segédletet forgalmi engedély fordítására, mely továbbra is elérhető innen »


Felhívjuk a figyelmet egyben, hogy a régi fedélzeti egység leadásakor nem elegendő csupán a fedélzeti eszközt beszolgáltatni: minden, az eszközhöz tartozó kiegészítő kelléket (doboz, használati utasítás, töltő) is le kell adni, különben a kauciót nem fogja visszaadni az orosz útdíjszolgáltató.


MINDENT AZ OROSZORSZÁGI ÚTDÍJRÓL (PLATON.RU) »

© 2019 MKFE all rights reserved.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.