Ma Emma napja van.

Külföldi hírek

Megérkeztek és átvehetők a 2024-es orosz és belorusz engedélyek!

Megérkeztek és átvehetők a 2024-es orosz és belorusz engedélyek!

Megérkeztek Magyarországra a 2024-re érvényes orosz és belorusz engedélyek, melyek már átvehetők a közlekedési hatóság Váci úti épületében — tájékoztatta egyesületünket a szaktárca.

Új okos tachográf: türelmi időt javasol az Európai Bizottság a tagállamoknak

Új okos tachográf: türelmi időt javasol az Európai Bizottság a tagállamoknak

Ahogyan arról korábban beszámoltunk», az unióban elsőként forgalomba helyezett nehéz-haszongépjárműveknél már kötelező, második verziójú okos tachográf (ST2 vagy Gen2v2) elérhetőségi problémái miatt az IRU Európában egységes türelmi idő bevezetését szorgalmazta Brüsszelben. Az IRU tájékoztatása szerint az Európai Bizottság befogadta a szakma által megfogalmazott igényt és annak megfelelően 2023 végéig türelmi időt javasol a tagállamoknak az augusztus 21. óta először nyilvántartásba vett tehergépkocsik és autóbuszok számára az új okos tachográffal való felszerelésre.

Tájékoztató a nemzetközi közúti fuvarozási engedélyekről

Tájékoztató a nemzetközi közúti fuvarozási engedélyekről

Oroszország arról tájékoztatta az EU moszkvai nagykövetségeit, hogy – eltérve a tervezett január végi kontingens cserétől – várhatóan csak március elején tudja átadni a 2023-as engedélyeket. A kialakult helyzet megoldása érdekében – informálisan – felmerült annak a lehetősége, hogy a 2022-es engedélyek érvényességét az orosz hatóság meghosszabbítja 2023. március 31-ig. Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) – amennyiben az érvényesség hosszabbítására kerül sor – azzal a javaslattal élt, hogy az orosz hatóság ezzel párhuzamosan adjon ki olyan dokumentumot is, amelyet a magyar gépjárművezetők egy esetleges oroszországi ellenőrzéskor felmutathatnak a félreértésekből adódó bírságok elkerülése érdekében. Az MKFE levélben kéri Lázár János építésügyi és közlekedési minisztert és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy a legmagasabb szinten kezdeményezzen egyeztetést az orosz és belorusz társtárcákkal annak érdekében, hogy az engedélycsere 2023. január 31. előtt hivatalosan megtörténjen.

Hamis e-TOLL weboldalra és SMS-üzenetekre figyelmeztet a lengyel Pénzügyminisztérium

A lengyel Pénzügyminisztérium (MF) és Nemzeti Adóhatóság (KAS) egy hamis weboldalra és útdíjtartozásról szóló SMS-re figyelmezteti a felhasználókat. A tájékoztatás felhívja a figyelmet arra, hogy a kormányzati weboldal címe etoll.gov.pl, minden ehhez hasonló webfelületet csalók üzemeltetnek, bankkártyaadatok kicsalása érdekében. Kérjük, mindig gondosan ellenőrizze az e-TOLL rendszer weboldalának címsorában található bejegyzést (etoll.gov.pl).

Változások a TIR Belépési Garancia Biztosításban 2023. január 1-jétől

Változások a TIR Belépési Garancia Biztosításban 2023. január 1-jétől

A TIR Belépési Garancia Biztosítást nyújtó Allianz Hungária Zrt. arról tájékoztatta Egyesületünket, hogy a háborús szankciók miatt januártól nem lesz lehetősége biztosítási szolgáltatás nyújtására a szankciók által érintett területeken. Jelen állapot szerint ez a korlátozás az Orosz Föderáció területére érvényes.

Változás az ausztriai hulladékszállításban 2023-tól

Rövidesen új szabályokra is tekintettel kell lenni a 10 tonnát meghaladó, Ausztriát érintő hulladékszállításoknál. A klímavédelem jegyében ugyanis 2023. január 1-jétől életbe lépő új szabályok — az ausztriai közúti szállítási úthossz függvényében — előírják bizonyos hulladékok szállításának vasútra terelését.

Magyar-ukrán egyeztetés a határátkelőkről, napirenden Beregsurány megnyitása

A külügyi tárca helyettes államtitkára, Kiss-Parciu Péter helyszíni bejárással egybekötött egyeztetést folytatott Kárpátalján Musztafa Najem ukrán infrastrukturális miniszterhelyettessel a határátkelők ügyéről. A felek egyetértettek abban, hogy az orosz-ukrán háború miatt kialakult helyzetre gyors megoldást kell találni, amely kezeli az 5-7-szeresére növekedett kamionforgalmat. A két ország napokon belül munkacsoportot állít fel, amelynek feladata a jelenlegi helyzet rövid távon történő megoldása.

Ukrán hírfolyam keletre fuvarozóknak

NE INDÍTSANAK EL JÁRMŰVET UKRAJNÁBA! Oroszország 2022. február 24-én hajnalban megtámadta Ukrajnát. Azóta a keletre irányuló fuvarozási viszonylatokban jelentős változás következett be. Oroszország északi kerülővel Észtország, Lettország és Litvánia felől közelíthető meg, illetve átrakodással vagy átakasztással Belorusszia felé. A kaukázusi régió déli irányból (Bulgária, Törökország) felé érhető el. Elindulás előtt minden esetben előzetesen tájékozódjanak a hazai és az ukrán hírportálokon is az aktuális orosz-ukrán helyzetről, mert a harci cselekmények miatt változhatnak az ukrán szabályok, továbbá a fuvarok teljesíthetőségét befolyásolhatják az Oroszországgal szemben bevezetett nemzetközi szankciók is.

MOL Gold Europe kártya: szünetel a kártyaelfogadás az osztrák Master Diesel töltőállomásokon

MOL Gold Europe kártya: szünetel a kártyaelfogadás az osztrák Master Diesel töltőállomásokon

Tisztelt MKFE-MOL Gold Europe kártya használó tagjaink! A MOL tájékoztatása szerint - technikai okok miatt - június 13-án 00:00 órától határozatlan ideig szünetel a MOL Group Gold Europe kártyák elfogadása két osztrák Master Diesel töltőállomáson.

Page 1 of 15

© 2019 MKFE all rights reserved.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.