Ma Irma, Tímea napja van.

Hamis e-TOLL weboldalra és SMS-üzenetekre figyelmeztet a lengyel Pénzügyminisztérium

A lengyel Pénzügyminisztérium (MF) és Nemzeti Adóhatóság (KAS) egy hamis weboldalra és útdíjtartozásról szóló SMS-re figyelmezteti a felhasználókat. A tájékoztatás felhívja a figyelmet arra, hogy a kormányzati weboldal címe etoll.gov.pl, minden ehhez hasonló webfelületet csalók üzemeltetnek, bankkártyaadatok kicsalása érdekében. Kérjük, mindig gondosan ellenőrizze az e-TOLL rendszer weboldalának címsorában található bejegyzést (etoll.gov.pl).


 A csalók arra ösztönzik a hamis weboldalon a felhasználókat, hogy az e-TOLL-on keresztül fizessenek útdíjat, és így csalnak a bankkártyaadatokkal. Felhívjuk a figyelmet, hogy a lengyel Pénzügyminisztérium által működtetett e-TOLL rendszer honlapjának címe etoll.gov.pl. Kérjük, hogy legyen óvatos, és ne használjon olyan weboldalakat, amelynek címe hasonló, és amely az MF, a KAS és az e-TOLL logóit használja. Kérjük, gondosan ellenőrizze az e-TOLL rendszer weboldalának címsorában található bejegyzést: etoll.gov.pl.

A Pénzügyminisztérium és a Nemzeti Adóhivatal emellett felhívja a figyelmet arra, hogy nem küld olyan SMS-eket, amelyek szerint az üzenet címzettje valamely útszakaszon az útdíjat nem fizette meg, és amelyben ara szólítanak fel, hogy a címzett fizessen 5 zlotyit. Az SMS-ben az e-tollgov.pl weboldalra mutató link szerepel, de valójában a link az egy hamis oldalra vezet. Ezeket az üzeneteket nem a Pénzügyminisztérium küldi, hanem adatok és pénzeszközök kicsikarására irányuló kísérlet.

MKFE Kommunikáció

© 2019 MKFE all rights reserved.
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.