Ma Vencel napja van.

Orkánerejű szél lengyel és német területeken

2022. februárr 17-re vörös, vagyis legmagasabb fokozatú meteorológiai riasztást adtak ki Németország szinte egész területére. Lengyelországban narancssárga figyelmeztetés van érvényben.


Németországot két egymás után érkező front fenyegeti: a Ylenia után pénteken a Zeynep nevű ciklonra készülnek. A vihar szerdán 120 - 140 km/h sebességű széllökésekkel és heves esőzésekkel csapott le Közép-Európára, és a környező országokban (Csehország, Ausztria, Magyarország) is érezteti hatását. Németországban és Lengyelországban is meghalt egy-egy férfi, akiknek járművére fa dőlt. Több helyen akadozik az áramszolgáltatás. Észak-Rajna-Vesztfália tartományban ötvenezer háztartás maradt áram nélkül.


A közlekedőknek útra dőlt fákra, letört ágakra, leszakadt elektromos vezetékekre kell számítaniuk. Parkolásra célszerű olyan helyet választani, mely távolabb esik az épületektől, állványzatoktól és magas fáktól. A légáramlás jelentősen befolyásolja a nagy, dobozos vagy ponyvás járműszerelvények menetstabilitását.


forrás: EuMetNet

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.