Ma Bánk, József napja van.

Belföldi hírek

Autóbuszos útdíj: továbbra sem ismert a díjtáblázat

Autóbuszos útdíj: továbbra sem ismert a díjtáblázat

Legutóbb közreadott tájékoztatásunk szerint 2024. április 1-jével indul az autóbuszok HU-GO-rendszerű díjfizetése. A jogszabályi háttérből egyelőre annyi látszik biztosan, hogy az autóbuszok díjdifferenciálása a forgalmi engedélyben rögzített M2/M3 járműkategória alapján fog történni.

Szerdán kissé emelkednek a hazai üzemanyagárak

Szerdán kissé emelkednek a hazai üzemanyagárak

Értesüléseink szerint 2024. március 20-án (szerdán) 00:00 órától literenként bruttó 2 forinttal emelkedik a gázolaj nagykereskedelmi ára Magyarországon. A benzint előreláthatólag bruttó 5 forinttal kapják majd drágábban a hazai töltőállomások — tudtuk meg piaci forrásokból.

Magyar kamionstop március 15. hosszú hétvégéjén

...véget ért a kevésbé szennyezők téli mentessége!

2024 március 15. hosszú hétvégéjével kapcsolatban a fuvarozók kérésére a szaktárca ezúttal nem engedélyezett szabad éjszakai időablakot a korlátozásokat illetően, így a hazai utakon az eredeti órarend szerint kétszer 24 órás időtartamban alakul a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása. (Február utolsó napján véget ért a kevésbé szennyezők téli mentessége, így a márciusi hétvégéken a kamionstop már belföldi és nemzetközi viszonylatban, valamint minden környezetvédelmi kategóriás járműre egyaránt vonatkozik!)

Díjmentes, online konferencia a Duna-menti intermodális szállításról

Díjmentes, online konferencia a Duna-menti intermodális szállításról

Hasznos tudnivaló a folyami, intermodális szállítási-fuvarozási láncolatban részt vevő vállalkozásoknak, hogy 2024. március 18-án (hétfőn) délután díjmentes, online konferenciát szervez a KözlekedésVilág. A „IV. Cargo along the Danube” elnevezésű webinárium kifejezetten a Duna-menti országok és kikötőik áruforgalmi lehetőségeivel, valamint a hozzájuk kapcsolódó szállítással foglalkozik.

Autóbuszos útdíj: rendszerindulás és M2 és M3 szerinti díjeltérítés

Autóbuszos útdíj: rendszerindulás és M2 és M3 szerinti díjeltérítés

2024. április 1-jén 00:00 órakor indul a buszos HU-GO!

A Magyar Közlöny február 29-én közzétett 23. számában» megjelent az egyes, a díjköteles közúthálózatra vonatkozó úthasználati jogosultságokkal kapcsolatos kormányrendeleteknek az autóbuszok díjfizetésével összefüggő módosításáról szóló a 44/2024. (II. 29.) Korm. rendelet. A tehergépjárművektől eltérően a buszoknál nem a tengelyszámot kell majd figyelembe venni, hanem azt, hogy a jármű legnagyobb megengedett össztömege meghaladja-e az 5 tonnát vagy sem. A buszok infrastruktúradíjánál jelen helyzetben két kategóriát alakítottak ki: M2-es járműkategória (autóbuszok 5 tonna össztömegig) illetve M3-as kategória (autóbuszok  5 t össztömeg felett).

MKFE-kezdeményezés a januári tengelyállítási mulasztások utólagos rendezésére

MKFE-kezdeményezés a januári tengelyállítási mulasztások utólagos rendezésére

A hazai útdíjrendszer 2024. január 1-jei egyik fontos változása, hogy az öt- vagy többtengelyes járművekre bevezették a „J5”-ös kategóriát. A korábbi „J4” kategória helyett az öttengelyes járműszerelvényeknél immár szükséges a „J5” kategóriára való átállítás; függetlenül attól, hogy a hány tengely érintkezik az úttesttel. Tagvállalkozásainktól érkező visszajelzések szerint a tengelyállítás számos bírságot okozott egy-egy vállalkozásnak, ugyanis a bírságriasztási funkció az év első hónapjában még nem állt a fuvarozók rendelkezésére, ezért a mulasztásról a vállalkozások csupán az első bírság megérkezésekor értesültek. Frissítés: 2024. március 1.

Előzetes regisztrációs felületet szorgalmazunk Záhonyhoz

Előzetes regisztrációs felületet szorgalmazunk Záhonyhoz

 2024. március 12-én az MKFE levélben fordult az ORFK Határrendészeti Főosztályához, ugyanis fuvarozói visszajelzések szerint — a lengyel gazdák határblokádja miatt — a záhonyi kilépés immáron 5-6 napot is igénybe vehet.

64 MOL-kutat vesz át az Orlen — változás a törzskúti listánkban!

A MOL Nyrt. 2024. február végén tájékoztatót küldött ügyfeleinek, melyben arról értesíti az üzemanyag-felhasználó vállalkozásokat, hogy bizonyos változások állnak be annak a 64 benzinkútnak az üzemeltetésében, melyeket a MOL az Orlen olajtársaságnak ad át. A változás érinti a MOL-MKFE-kártyabirtokosok által törzskútként eddig megjelölt zalakomári töltőállomást is!

Átadták a Szent Borbála hidat az Ipoly felett

2024. március 11-én hivatalosan is megnyitották a forgalom előtt a szlovák-magyar határt összekötő Szent Borbála hidat. Az építmény az Ipoly felett Drégelypalánk és Ipolyhídvég között létesít szárazföldi összeköttetést. A hidat a legfeljebb 3,5 t össztömegű járművek használhatják, melyek ezáltal a korábbiakhoz képest 24 kilométerrel lerövidíthetik útjukat.

1. oldal / 406

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.