Ma Adalbert napja van.

Földcsuszamlás miatt még mindig forgalomkorlátozás van az olasz-francia határon

 2023. augusztus 27-én földcsuszamlás történt az olasz-francia határon, ezért az A43-as autópályán, a Fréjus-alagútban és némely környező úton forgalomkorlátozást kellett bevezetni. A törmelék eltakarítása a tervezettnél tovább tart.


Vasárnap este mintegy 700 köbméternyi szikla és föld omlott le a két országot összekötő közúti és vasúti hálózatra (videó), ezért az A43-as maurienne-i autópályát a 29-es és 30-as felhajtók között mindkét irányban (St-Michel-de-Maurienne és Le Freney) határozatlan időre lezárták.


Szintén zárva van az RD1006-os út mindkét irányban (annak az RD 215-ös úttal való kereszteződése és a Freney-csomópont között).


A Fréjus-alagút ugyancsak zárva van a 3,5 t legnagyobb megengedett össztömegű tehergépjárművek és buszok előtt, míg a törmeléket el nem hordják. Kerülőként a Mont Blanc-alagutat ill. az A8-as autópályát javasolják. Mivel a Mont Blanc-alagútnál rendkívül erős a forgalom, az Olaszországba tartó nehéz-tehergépjárművek vezetőinek azt tanácsolják, hogy az A7-es autópályán haladjanak Valence irányába, majd az A8-as autópályán érjék el Olaszországot.


Az omladék eltakarítását eredetileg augusztus 30-ra jelezték, azonban friss hírek szerint a munka még szeptember első napjaiban is tarthat. Helyi jelzések szerint akár újabb sziklafal-omlások is bekövetkezhetnek.


Forrás: IRU, BisionFuté; 20minutes.fr


címlapképünk illusztráció

 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.