Ma Gedeon napja van.

NÉBIH-készenlét élőállat- és élelmiszerszállítóknak

A 2022. december 22. és 2023. január 6. között országosan elrendelt közigazgatási szünet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) működését is érinti. Rendkívüli eshetőségekre tekintettel a szervezet ügyeleti e-mail-címeken várja az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos sürgős bejelentéseket.


A fenti időszakban a NÉBIH-nél is szünetel a személyes ügyfélfogadás és a telefonos ügyfélszolgálat. A beérkező küldeményeket nem veszik át, a beadványok személyesen nem nyújthatók be. A zöldszámra érkező közérdekű bejelentéseket a munkaszüneti napokon máskor is alkalmazott gyakorlat szerint üzenetrögzítőn fogadják.


Rendkívüli esetben a következő ügyeleti e-mail-címeket lehet használni:

                 ••• élelmiszerlánc-biztonság: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
                 ••• állategészségügy: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A TRACES kontaktpontként működő Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. cím készenléti rendszerben érhető el.


Az EU tagállamokon kívüli szállítmányok ellenőrzését, a szükséges hatósági dokumentumok kiállítását a területileg illetékes élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörben eljáró járási hivatal végzi.


Forrás: NÉBIH Hivatalszervezési Igazgatóság

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.