Ma Brigitta napja van.

Vámügyi szakértői hatósági képzés indul!

A Magyar Vámügyi Szövetség (MVSZ) 2023-ra is meghirdeti vámügyi szakértői hatósági képzését.


A képzést a szövetség az MVSZ Képzési Központ keretében bonyolítja, amelyet a vámtanácsadói és vámügynöki nyilvántartásról és kötelező továbbképzésről szóló 283/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet 5. § (1) a) pont szerinti feltételnek megfelelően a Pénzügyminisztérium PM/3035/2023. határozatával 2023. március 27-i hatállyal VJSZ-3/2023. nyilvántartási számon vámügyi szakértői hatósági képzésre képző szervként nyilvántartásba vett.


Az MVSZ missziójának tekinti a vámszakmai ismeretek széleskörű megosztását, mert a szervezet hitvallása, hogy ezen információk nemcsak a szűk szakmai környezet, hanem az export-import ügyletekben résztvevő, az ellátási láncok elemeit adó logisztikai-szállítmányozói vállalkozások számára is fontosak lehetnek.


A képzést az MVSZ az eddigiekhez hasonlóan kontakt képzés formájában tervezi megvalósítani 2023. szeptember 7-i kezdéssel, 6 modulban plusz e-learning tananyagi résszel, majd várhatóan november végi szóbeli vizsgával zárva.


2023. június 1-jéig 10% „early bird” kedvezménnyel lehet jelentkezni, ehhez a hallgatói adatkezelési nyilatkozat itt » található.


A jelentkezéshez a felületre fel kell tölteni az aláírt és beszkennelt hallgatói nyilatkozatot, valamint az érettségi bizonyítvány másolatát.


A vámügyi szakértői hatósági képzés a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény hatálya alá tartozik, ennek megfelelően a képzésre jelentkezőkkel az MVSZ felnőttképzési szerződést köt (ezt majd két eredeti példányban aláírva az első oktatási napra kell elvinni), és a képzésre, illetve a képzésben részt vevőkre vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettséget az elektronikus rendszerben valósítják meg. Ez alapján a képzés díját a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 3. számú melléklet B) rész 14. pontja alapján a költséget viselő cég elismerheti a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségként, ráfordításként. Ennél a képzésnél az MVSZ nem tud társszervezeti kedvezményt adni.


jelentkezés a szövetség új honlapján »


 

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.