Ma Konrád, Tivadar napja van.

Tiltott áruféleségek az osztrák A12-es autópályán 2020. január 1-jétől

EMLÉKEZTETŐ — Mint nyáron hírül adtuk: a tiroli kormány 2019. július első napjaiban két olyan változtatást is elfogadott, amelyek befolyásolják az áruszállítást az ausztriai A12 autópályán. A jogszabályi módosítások egyrészt kijelölik azokat a határidőket, ameddig a pálya meghatározott szakaszán az egyes emissziós osztályba tartozó nehéz-tehergépjárműveknek még közlekedniük szabad, másrészt meghatározzák azokat az áruféleségeket, melyeket 2020. január 1-jétől tilos szállítani vagy fuvarozni.


Az A12-es autópálya Langkampfen (6+350 km) – Ampass (72+000 km) közötti szakaszán 2020. január 1-jétől több áruféleség mozgatását is betiltották.

Tranzitforgalomban a lenti árukat és a tájékoztatóban szereplő egyéb rakományokat 2020. január 1-jétől csak akkor lehet szállítani vagy fuvarozni, ha a tehergépjármű EURO-6-os környezetvédelmi besorolású, és 2018. augusztus 31. után helyezték először forgalomba. Ezek az áruk elektromos és hidrogén-cellás tehergépjárművel is vihetők még, itt az első forgalomba helyezés dátuma nem számít.

Célforgalomban (fel- vagy lerakodás) a felsorolt áruk szállítása 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművel vagy járműszerelvénnyel 2020. január 1-jétől EURO-4-es vagy annál szennyezőbb járművel nem végezhető.

     • papír és karton
      folyékony kőolajtermékek
      cement, mész és égetett vakolat
      csövek és üreges profilok
      gabonafélék


A teljes tájékoztatót egyesületi tagjaink – jelszavukkal való bejelentkezést követően – itt tudják megtekinteni.


ÖSSZEÁLLÍTÁS

Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.