Változások a török közlekedési engedélyekben

2018. március 06. kedd, 13:27

Felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét, hogy a 2018. február 13-14-én megtartott magyar-török közúti fuvarozói vegyesbizottsági ülésen született megállapodás alapján a felek kölcsönösen szétválasztották a loco/tranzit engedélyeket. Az új engedélyfelhasználási gyakorlat 2018. március 15-én lép hatályba, és érinti a már átadott loco/tranzit engedélyeket is, amelyek e határidő után már kizárólag tranzit fuvarfeladatok végzésére jogosít.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a már átadott loco/tranzit engedélyek 2018. 03. 15-ig használhatók loco vagy tranzit fuvarfeladatoknál, ezt követően ezek az engedélyek kizárólag  tranzit fuvarfeladat végzésére használhatók. Fentiek értelémében felhívjuk Tisztelt Tagjaink figyelmét, hogy a loco/tranzit engedéllyel végzett Törökország irányába teljesített fuvarfeladatok során 2018. 03. 15-ig el kell hagyniuk Törökország területét, mert a loco/tranzit engedély március 15-től kizárólag tranzit fuvarfeladatra érvényes.

Az NFM tájékoztatása szerint március 5-én megtörtént a 2018. évre érvényes, és már szétválasztott engedélyek kölcsönös cseréje, az új engedélyeket várhatóan már ezen a héten át lehet majd venni az NFM Közúti Jármű Hatósági Főosztály Ügyfélszolgálatán, amelynek új címe: 1138 Budapest, Váci út 188. (V188 Irodaház) földszint.

Az engedélyek átvételének pontos időpontjáról az NFM értesítést küld, amelyről haladéktalanul tájékoztatjuk tagjainkat.  

Akik 2018. március 15. után kívánnak magyar – török – magyar viszonylatban fuvarfeladatot végezni, ezt a tevékenységet csak a szétválasztott új engedélyekkel vagy CEMT engedéllyel tudják elvégezni, ezért az új, szétválasztott engedélyek nélkül most útnak induló járműveket – a zavartalan visszatérés érdekében - minden esetben lássák el CEMT engedéllyel is.

A harmadik országos engedélyek továbbra is érvényesek, ezen típusú engedélyek nem módosultak, használatuk változatlan.

MKFE kommunikáció