Ma Vazul napja van.

IQ CARD üzemanyagkártya

ÁltalánosIQ Card szolgáltatás MKFE-tagoknak

Az osztrák IQ Card Vertriebs GmbH és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete 2010-ben együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás értelmében az IQ Card üzemanyagkártya szolgáltatásához csatlakozó fuvarozó vállalkozások egységesen kedvező és versenyképes árú Diesel, AdBlue vagy LPG üzemanyaghoz juthatnak. További információkat az IQ Card weboldalán, az alábbi linken, magyar nyelven talál: www.iqcard.at/hu

Kedvezményes kutak listája

Jelenleg 18 ország több mint 3.800 üzemanyagtöltő-állomása fogadja el az IQ Card tankolókártyát. Ezek jelentős hányada alkalmas tehergépjárművek fogadására is. Az IQ Card kútjai — felsorolásszerűen és térképen egyaránt — megtalálhatók az alábbi linken:
IQ Card töltőállomás-lista

Nincsenek járulékos költségek

Az IQ Card Vertriebs GmbH hitelképességi vizsgálatot végez, ez alapján történik a vállalkozás elbírálása. A rendszerhez csatlakozó MKFE-tagoknak az IQ Card díjmentesen gyárt kártyát. Regisztrációs díj nincs, a társaság a kártya használatáért sem számít fel külön költséget.


Pénzügyi elszámolás

Tankolásairól a fuvarozó gyűjtőszámlát kap, melyet alapesetben a kártyakérelemben rögzített megállapodás szerint 14 naponta állítanak ki, és azt 14 napos fizetési határidővel küldik meg a szerződött partnereknek. Az MKFE a magyar fuvarozók érdekében kezdeményezte, hogy a költségek további csökkentése érdekében ezeket a számlákat egy magyar bankszámlára történő utalással tudják kiegyenlíteni, így megtakarítva a nemzetközi pénzügyi tranzakció költségeit. A banki azonosító adatok megtalálhatók a számlán.

Árkedvezmény

A magyarországi tankolásokhoz (pl. MOL) viszonyítva az ausztriai IQ Card-kedvezmény mértéke nehezen fejezhető ki pontos forintösszegben, hiszen a lehetséges megtakarítás mértéke a forint-euró árfolyam mozgásától, a kőolaj világpiaci árának ingadozásától és a MOL Nyrt. hazai árképzésétől függ, így tehát állandóan változik. A kedvezményes ausztriai árakról minden szerződött partner közvetlenül, saját e-mail-címére megküldött információt kap hetente. Ez azt is jelenti, hogy a naponta változó világpiaci árak ingadozásait kivédve egy előre rögzített, kalkulálható áron tankolhatnak minden héten. Az osztrák vállalat az adott hétre (a következő hét hétfőéig) irányadó dízelárakat elektronikusan közli. Így az üzemanyag árát a fuvarozó előre ki tudja számítani.


ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK AZ IQ CARD ELŐNYEIRŐL »


Kik és hol vehetik igénybe?


Kik vehetik igénybe az IQ CARD - MKFE-szolgáltatást?

Az ajánlattal azok az egyéni vállalkozók és társas vállalkozások élhetnek, melyek tevékenysége a közúti közlekedési szolgáltatás (árufuvarozás, személyszállítás), akik az MKFE teljes jogú vagy teljes tagdíjas pártoló tagjai, és az Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete, valamint a kapcsolt vállalkozásai felé hosszú ideje lejárt kötelezettségei nincsenek.


IQ CARD kártyaszolgáltatások

Egy vállalkozás — rendszámokra kiosztva — akár minden gépjárművére kérhet kártyát. Az egyes kártyákat PIN-kód védi. Az IQ Card nemcsak kedvezményes tankolásra alkalmas: a partneri körbe bevont töltőállomásokon a gépkocsivezető autós kiegészítőket (pl. kenőanyag, szélvédőmosó stb.) is vásárolhat vele. Ezek a beállítások kártyánként személyre szabhatók. Lehetőség van ingyenes (internetes) szolgáltatások igénylésére is; ilyen a számlainformáció vagy a kártyatiltás. Sőt, a fuvarozó egy erre alkalmas internetes felületen beállíthatja saját kártyái limitjeit is. Napi (24 órás), heti vagy havi limitet lehet beállítani, és a felhasználó kontrollálni tudja a felhasználás körébe tartozó országokat. E-mail-es értesítő is kérhető, mely üzenet akkor érkezik, ha a kártyát éppen használták).
Az aktuális tudnivalók és az üzleti feltételek megtalálhatók az IQ Card honlapján.
IQ Card
Kártyaigénylés


Az MKFE teljes tagjainak:E-mail-ben elküldendő iratok (a dokumentumokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell küldeni):

TÁRSAS VÁLLALKOZÁSOKNAK
EGYÉNI VÁLLALKOZÁSOKNAK
jelentkezési adatlap » jelentkezési adatlap »
három hónapnál nem régebbi cégkivonat fénymásolata
a vállalkozói igazolvány fénymásolata
aláírási címpéldány (fénymásolat)
 

Az MKFE által továbbított dokumentumok beérkezése után, az IQ Card egyedileg vizsgálja a jelentkezők hitelképességét. Az üzemanyagkártya elkészültét követően a vállalkozás meghatalmazott képviselőjének személyesen kell a szerződést az MKFE budapesti irodájában ellenjegyeznie, és azt követően azonnal kézhez kapja a PIN-kóddal védett tankolókártyá(ka)t a korábban leadott megrendelőlap alapján.


Általános szerződési feltételek (magyar)

Általános szerződési feltételek (német)

Vevőszerződés bianco (magyar)

Vevőszerződés bianco (német)Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a jelentkezési lap letöltésével és az MKFE részére történő megküldésével Ön szükségszerűen hozzájárul adatainak továbbításához az IQ Vertriebs GmbH részére.

Meghiúsult szerződéskötés esetén a beküldött adatlapot az MKFE nem tárolja, egyéb esetben a számviteli törvény előírásainak megfelelően, a belső jutalékszámítás elvárásai céljából és az MKFE tagsági jogviszonnyal kapcsolatban tárolja.

Adatainak változtatása vagy azok törlése érdekében, illetve érintetti jogaival kapcsolatban, kérjük, forduljon bizalommal munkatársunkhoz. Adatkezelési Tájékoztatónkat megtekintheti ügyfélszolgálatunkon.Ha Ön még nem tagja az MKFE-nek


Kedves Leendő Tagunk!
Ha Ön még nem tagja az Egyesületünknek, azonban élni kíván ajánlatunkkal, mindenekelőtt tagfelvételi eljárásban kell részt vennie.

Fontos tudnia, hogy a tagsági viszony létesítése nem puszta internetes regisztráció, hanem jogviszony kialakítása, mely után Ön az egyesületünk által tömörített fuvarozók nagycsaládjához fog tartozni, és élvezheti a szervezetünk által nyújtott egyéb előnyöket és szolgáltatásokat is. Lényeges, hogy — majdani tagként — az üzemanyagár-kedvezmény igénybevételéhez az Ön vállalkozásának meg kell felelnie az IQ Card hitelképességi vizsgálatának is. Ha mindezek ismeretében úgy dönt, hogy szeretné megismerni a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületét, és tagunkká kíván válni, örömmel látjuk!

A tagfelvételről  IDE>> kattintva tájékozódhat!


Elérhetőségek


Ha további tájékoztatást szeretne kapni szolgáltatásunkról, munkatársunk készséggel segít Önnek!


Adatainak változtatása vagy azok törlése érdekében, illetve érintetti jogaival kapcsolatban, kérjük, forduljon bizalommal munkatársunkhoz. Adatkezelési Tájékoztatónkat megtekintheti ügyfélszolgálatunkon.
 
Káposzta Monika
szolgáltatási referens
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
06 (20) 371 5357


GYIKHol lehet nagy járművekkel tankolni?

A kútkereső menüpontban a fuvarszervező könnyedén le tudja válogatni a tehergépjárművek vagy magas buszok fogadására alkalmas kutakat, ha a bal oldalon található kútkeresőben bejelöli a teherautó melletti négyzetecskét. A PDF-térképeken szintén kis ikon jelöli a nagy járműveket kiszolgáló kutakat.

 

A kisvállalkozók is jól járnak?

Igen! A vállalkozás mérete, a járművek darabszáma, a vásárolt üzemanyag mennyisége nem jelent megkülönböztetést. A csatlakozás kölcsönösen előnyös minden belépő MKFE-tagnak, mivel a vállalkozások összvásárlásaik alapján egységesen jogosultak a kedvezményre, azaz együttesen erősítik a piaci pozíciójukat. A kialakított rendszerben a kedvezmény mértéke nem különbözik a néhány járművel rendelkező ill. a komoly flottát üzemeltető vállalkozások esetén. Az IQ Card az összes, vele szerződött MKFE-tag együttes fogyasztását veszi figyelembe, így minden egyesületi tagunk egyformán — az egyedi felhasználási mennyiségektől függetlenül — jogosult a belépő tagok összfelhasználása által meghatározott literenkénti árengedményre.


Ha további kérdései vannak, kattintson az IQ Card oldalára!

IQ Card - Ügyfeleknek GYIK


Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.